Werken in Friesland? Dat is echt zo gek nog niet!
Terug

Werken in Friesland? Dat is echt zo gek nog niet!

Wij zijn MCL. Een Fries topklinisch ziekenhuis met een stevige ambitie; namelijk een van de beste ziekenhuizen van Nederland zijn. Omdat we vandaag beter willen zijn dan we gisteren waren. Help jij ons daarbij? We hebben doorlopend diverse vacatures.

Werken in Fryslân? Waarom niet?!

Werken in het MCL betekent werken in Fryslân. En dat betekent weer: betaalbare woningen, ruimte, goede scholen (basis-, middelbaar- en hoger onderwijs), mooie omgeving, watersport, veel cultuur en geen files. Zelfs de wereldberoemde reisgids Lonely Planet heeft Fryslân opgenomen in de top 3 van Europese vakantiebestemmingen die ten onrechte over het hoofd worden gezien.
 

En als je toch liever niet wilt verhuizen? Bereken hier eens hoe ver het rijden is naar Leeuwarden? Valt mee of niet?

Meer weten over wonen in Fryslân? Hieronder hebben we alvast wat informatie voor je verzameld.

Friese taal in de zorg, gratis cursus

Taalgebruik en communicatie is van groot belang in de zorg: wat vertel ik, hoe wordt het begrepen en kan men mij goed volgen. Door patiënten hun moedertaal te laten gebruiken, kan dit extra voordeel opleveren. Door het gebruik van de moedertaal kan men zich beter uiten, weet men gemakkelijker de juiste woorden te vinden en komt er dus meer en betere informatie op tafel. Ook vergroot het gebruik van de moedertaal de vertrouwensband tussen zorgvrager en zorgverlener.

In Fryslân heeft ongeveer de helft van de inwoners het Fries als moedertaal, ruim 90% van de inwoners verstaat de taal en ongeveer driekwart spreekt het.

Om de zorg goed af te stemmen op deze doelgroep kan het waardevol zijn om de Friese taal te leren. De Afûk heeft daarom een gratis digitale introductiecursus Fries in de zorg ontwikkeld. In 6 lessen kun je in je eigen tijd en op je eigen tempo een begin maken met het leren van de Friese taal. Met onderwerpen als het lichaam, klachten uitleggen en gezondheid en preventie is deze cursus in het bijzonder geschikt voor iedereen die werkzaam is in de zorg. Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van Afûk.


Nieuwbouwprojecten Leeuwarden
www.waterrijkwiarda.nl
www.blitsaerd.nl
www.hoogvossepark.nl
www.dezuidlanden.nl
wonenaandebonkevaart.nl

Hoger onderwijs in Leeuwarden
www.nhlstenden.com

Middelbaar onderwijs in Leeuwarden
www.piterjelles.nl
www.csg-comenius.nl
www.cgbn.nl

Basisscholen in Leeuwarden e.o.
www.proloog.nl
www.pcboleeuwarden.nl
www.leeuwarderschoolvereniging.nl

Kinderopvang in Leeuwarden
www.sinnekinderopvang.nl
www.kinderopvangfriesland.nl