Vrijwilligerswerk
Terug

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers gezocht. Jij maakt het verschil.

We zoeken jou!

Het MCL is voortdurend op zoek naar vrijwilligers! Vrijwilligers worden ingezet om het ziekenhuis extra klantvriendelijk en gastvrij te maken. Er is altijd wel iets te doen. 'Gezien, Gehoord, Geholpen' zijn daarbij onze uitgangspunten. Zo zijn er vrijwilligers in de centrale hal om bezoekers de weg te wijzen, even mee te lopen of per golfkar te vervoeren. Ook zijn er vrijwilligers werkzaam bij kinderopvang “Hoteldebotel” of op verschillende verpleegafdelingen bij patiënten langs lopen voor een praatje, een spelletje, voorlezen, etc. Op verschillende poliklinieken zijn vrijwilligersteams die de patiënten ontvangen in de wachtruimte en hen assisteren bij de aanmeldzuilen.

Wat we je kunnen bieden?

We bieden zinvol en uitdagend vrijwilligerswerk in een prettige, maar soms ook hectische omgeving. De vrijwilligersteams zijn zoveel mogelijk zelfsturend. Het MCL biedt scholing en organiseert rondleidingen; je krijgt daarmee een kijkje achter de schermen van het grootste ziekenhuis van Friesland.

Het gaat om onbetaald vrijwilligerswerk. Wel bieden we een reiskostenvergoeding van €0,19 tot een afstand van maximaal 30 kilometer (enkele reis).

Jong, oud, schoolgaand, werkzaam of gepensioneerd?

Wij bieden uitdagend vrijwilligerswerk!

Met spoed …

  • Teamleiders en gastvrouwen / heren geriatrieprojecten dagtherapie en huiskamer
  • Gastvrouw/heer op verpleegafdelingen JP&R (Hartcentrum)
  • Teamleiders en gastvrouw/heer wachtruimte(s) reumatologie
  • Teamleiders voor activiteiten op de Longfunctiepoli

 

En verder …

  • gastvrouw/heer wachtruimte(s) radiologie 
  • oppas kinderopvang Hoteldebotel (diverse ochtenden)

Interesse of meer weten?

Neem dan contact op met één van de onderstaande contactpersonen of kijk op de website van de Unie van Vrijwilligers Leeuwarden.

Werkzaamheden binnen MCL zijn ondergebracht bij de Unie van Vrijwilligers. klik hier voor de oproepen of bel of mail voor algemene informatie Hella Botman (058) 286 7150 / hella.botman@znb.nl (dagelijks op maandag t/m vrijdag) of Chris Kalsbeek (058) 286 3057 / chris.kalsbeek@znb.nl (dagelijks van maandag t/m woensdag).