Oldehovecursus
Terug

Oldehovecursus

De 15e Oldehovecursus: Keep Calm and Be Prepared

De Oldehovecommissie nodigt u allen van harte uit voor de 15e compagnonscursus. Data: woensdag 25 september t/m vrijdag 27 september 2019 en woensdag 2 oktober t/m vrijdag 4 oktober 2019.

De locatie van de Oldehovecursus is wederom hotel Noordsee in Nes, Ameland, op 5 minuten loopafstand van het strand. De commissie heeft dit keer gekozen voor een gevarieerd programma rondom het thema “Keep Calm And Be Prepared ”. Donderdagochtend staat in het teken van het nemen van ethische keuzes in de gezondheidszorg. Het programma zal aandacht besteden aan diverse ethische dilemma’s waar de dokter van nu mee te maken heeft, variërend van de kosten voor geneesmiddelen tot dillema’s rondom het levenseinde. Deze thema’s en meer komen aan bod in een levendige discussie onder leiding van Dirk Engberts, emeritus hoogleraar normatieve aspecten van de geneeskunde.

’s Middags zullen we meer te weten komen over lifestyle. Het neemt een steeds belangrijkere positie in de maatschappij en in de spreekkamer in, maar wat vinden we hier nu eigenlijk van? Aansluitend is er een activiteitenprogramma samengesteld rondom dit thema. Vrijdagochtend heeft als thema rampengeneeskunde & crisisbeheersing. Weet jij wat te doen bij een calamiteit of ramp? Getriggerd door de actualiteit wordt er een gevarieerd ochtendprogramma in gegaan op een tweetal scenario’s; de flitsramp (onverwacht) en de voorbereidende crisis en/of risicovol evenement, tevens zullen we inzicht krijgen in de werkwijze van het Mobiel Medisch Team. De vrijdagmiddag is -zoals gebruikelijk- gereserveerd voor 5- minutenpraatjes. Iedere deelnemer kan in 5 minuten vertellen wat hem/haar na aan het hart ligt.

Natuurlijk is er ook alle ruimte voor informeel contact: de mogelijkheid om elkaar te leren kennen en van gedachten te wisselen in een sfeervolle en leerzame omgeving. Met als uiteindelijke doel: goede communicatie om de zorg voor de patiënt optimaal op elkaar af te stemmen.

Organisatiecommissie 2019

mw. M. Chahbari, secretaresse MCC
dhr. J. Datema, SEH-arts
dhr. dr. W.E. Fiets, internist
dhr. A.A. Iemhoff, huisarts
mw. J.A. Klatter, huisarts
mw. F. Kooistra, spec ouderengeneeskunde
dhr. J.R. Lievense, huisarts
dhr. R. de Wildt, plastisch chirurg
mw. L. Wijnandts, arts voortplantingsgeneeskunde
dhr. P.J. ten Wolde, huisarts
mw. M.C. Zuur-Telgen, coördinator MCC

Accreditatie

Wordt aangevraagd voor huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en specialisten (10 uur).

Deelnemersbijdrage

€ 495,00

Aanmelding

Sluitingsdatum inschrijving: 1 september 2019, aanmelden klik hier!