Vind uw weg
Terug

Vind uw weg

Let op: Er zijn regelmatig wegwerkzaamheden rond het station Leeuwarden en de westelijke invalsweg, waardoor het MCL soms lastiger bereikbaar is.
> bekijk hier de actuele werkzaamheden

 

MCL (Leeuwarden)

Tel: (058) 286 66 66

Bezoekadres:
Henri Dunantweg 2
8934 AD Leeuwarden

Postadres:
Postbus 888
8901 BR Leeuwarden

MCL (Harlingen)

Tel: (0517) 49 99 99

Bezoekadres:
Achlumerdijk 2
8862 AJ Harlingen

Postadres:
Postbus 20.000
8860 BA Harlingen

 

 

 

MCL (Leeuwarden)


MCL - Medisch Centrum Leeuwarden weergeven op een grotere kaart

Vind ook uw weg naar MCL Harlingen.

Haak om Leeuwarden

Met de opening van de 'Haak om Leeuwarden' in december 2014 zijn voor veel automobilisten de rijroutes veranderd. Er leiden veel wegen naar het MCL. Onze aanbevolen routes:

  • Vanuit richting Heerenveen / Grou (A32): rijd via knooppunt Werpsterhoek, richting Leeuwarden Oost en volg dan de N31 tot afrit 26 (Leeuwarden Oost). U komt dan via de Drachtsterweg de stad binnen. Alternatieve route: neem op de A32 afrit 17, richting Leeuwarden Zuid. U rijdt via de Overijsselselaan.
  • Vanuit richting Harlingen / Bolsward (A31/N31): volg de Haak om Leeuwarden (N31), neem afrit 25 (Leeuwarden Zuid) of 26 (Leeuwarden Oost).
  • Vanuit richting Drachten / Garyp (Wâldwei, N31): neem afrit 26 (Leeuwarden Oost).

 

Op Google Maps is de nieuwe situatie duidelijk aangegeven :
 

Leeuwarden: met de auto

De hoofdingang van het MCL is aan de Henri Dunantweg 2. Het MCL is vanaf alle invalswegen aangegeven op de ANWB-borden. U kunt in Leeuwarden de rondweg volgen. (ANWB-borden naar 'ring' of 'ring zuid'.) Volg de richting H-MCL hoofdingang. Op het terrein van het MCL kunt u parkeren.
Overzicht van de voorzieningen in het MCL, waaronder parkeren en de parkeertarieven.

Leeuwarden: met het openbaar vervoer

Het MCL is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf NS-station Leeuwarden (tevens busstation) gaan verschillende buslijnen naar het MCL. Als u met de trein komt: u vindt het busstation links van de uitgang van het NS-station.
Op het terrein van het MCL is een bushalte; de stadsbus stopt dus bijna 'voor de deur' van het ziekenhuis. De halte van de streekbussen is nabij het MCL; vanaf de halte Borniastraat is het nog ca. vijf minuten lopen naar de hoofdingang.

Route plannen

Plan uw route naar het MCL via Google maps. Klik hier voor grotere kaartweergave; klik vervolgens op de optie 'routebeschrijving'. Op de grotere kaart vindt u de adressen van alle instellingen op het MCL-terrein.