Spoedeisende Hulp (SEH)
Terug

Spoedeisende Hulp (SEH)

De Spoedeisende hulp (SEH) is 24 uur per dag geopend. Binnen het MCL kunt u route 43 volgen. Op tijden dat de hoofdingang van het MCL gesloten is, kunt u via de nachtingang naar binnen (Volg: ‘Spoedeisende hulp’).

U kunt op de volgende manieren op de afdeling SEH binnenkomen:

  • verwijzing via huisarts of specialist
  • per ambulance

Wat te doen bij binnenkomst?

1. Melden bij receptie
Wie binnenkomt bij de SEH dient zich eerst te melden bij de receptie van de 24-uurs post. U mag hierna in de wachtruimte gaan zitten.

2. Wachten op triage
Een SEH-verpleegkundige beoordeelt hoe snel u geholpen moet worden. Dit gebeurt binnen 5 minuten na uw binnenkomst. U krijgt van deze verpleegkundige een kleurcode. Deze code is afhankelijk van de ernst van uw medische (spoedeisende) zorgvraag.

Wachttijd bij SEH

De artsen en verpleegkundigen proberen iedereen zo snel mogelijk te helpen. Toch kan het zijn dat u even moet wachten. Spoedpatiënten gaan altijd voor op de SEH.

Centrum Seksueel Geweld

Iedereen kan slachtoffer worden van seksueel geweld, ongeacht leeftijd of geslacht. Daarom biedt het Centrum Seksueel Geweld (CSG) dag en nacht hulp aan iedereen die kort geleden een aanranding of verkrachting heeft meegemaakt. Om goede zorg te bieden, werken de verschillende hulpverleners nauw samen. In Friesland zijn dat Fier, GGD Fryslân, het MCL, Politie, Slachtofferhulp Nederland en Veilig Thuis.

Bent u aangerand of verkracht? Zoek dan zo snel mogelijk hulp. Het Centrum Seksueel Geweld in Friesland is gehuisvest in het MCL, op de Spoedeisende Hulp. U kunt er dag en nacht terecht voor medische, psychische en juridische hulp.

> Telefoonnummer voor hulp: 0800 - 0188
> Meer informatie: website van CSG Friesland

Bereikbaarheid SEH

Telefoon: 058 - 286 66 66