Borstvergroting
Terug

Borstvergroting

Er zijn verschillende redenen waarom vrouwen een borstvergroting wensen. Bij sommige vrouwen zijn de borsten bijvoorbeeld kleiner of minder stevig geworden na de zwangerschap of gewichtsverlies. Bij anderen zijn ze vanaf het begin weinig ontwikkeld. Ook kunnen de borsten gaan hangen, omdat in de loop der jaren het stevige klierweefsel in de borst plaats maakt voor vetweefsel en de huid minder elastisch wordt. Een borstvergroting kan vaak gelijktijdig worden uitgevoerd met een borstlift.

Een borstvergroting kan uitkomst bieden. De borst wordt vergroot door het inbrengen van een implantaat (prothese) achter de borstklier of de borstspier. Er zijn verschillende soorten implantaten. Meestal worden borstimplantaten gebruikt die gevuld zijn met siliconengel. Deze voelen zacht en soepel aan. Uw borst krijgt hierdoor een vollere vorm. Een borstvergroting wordt op zijn vroegst uitgevoerd als de borsten zijn uitgegroeid. Meestal is dit om en nabij het achttiende levensjaar. De grootte en plaatsing van het implantaat is zeer individueel bepaald en onder andere afhankelijk van uw wensen en het al aanwezige borstweefsel.

Op uw persoonlijke situatie en de mogelijkheden van een behandeling kunnen wij alleen tijdens een persoonlijk gesprek ingaan. Lees meer in de uitgebreide folder over een borstvergroting, die bedoeld is als voorbereiding en aanvulling op uw gesprek met de plastisch chirurg.