Plastische chirurgie
Terug

Plastische chirurgie

MCL Leeuwarden: route 48
MCL Harlingen: route 30

Wat is plastische chirurgie?

Plastische chirurgen zijn gespecialiseerd in het herstel van vorm en functie van het lichaam. Herstel is soms nodig bijvoorbeeld door een aangeboren afwijking, na een ongeval of operatie (bijvoorbeeld bariatrische chirurgie of operatie van kanker). Van borstreconstructies tot schisis (hazenlip) en littekencorrecties, het MCL helpt.

Wat kunt u verwachten?

Binnen het MCL werken de plastisch chirurgen nauw samen met andere specialisten, onder andere (orthopedisch) chirurgen, dermatologen en traumatologen. van de plastisch chirurgen van het MCL.

Reconstructieve chirurgie
Bijvoorbeeld: borstreconstructie en reconstructies in het gezicht.
Aangeboren afwijkingen
Bijvoorbeeld: schisis (hazenlip), hypospadie (aangeboren urinebuisafwijkingen), flaporen, aangeboren afwijkingen aan handen en voeten en grote moedervlekken.
Verwondingen door ongevallen
Bijvoorbeeld: handletsels, aangezichtsletsels en brandwonden.
Chronische aandoeningen
Bijvoorbeeld: reuma, decubitus (doorligwond) en lymfoedeem (ophoping van lymfevocht).
Esthetische chirurgie (vormverbeterende/cosmetische)
Bijvoorbeeld: ooglidcorrectie en borstverkleining.

Veel operaties, zoals handchirurgie, worden in dagbehandeling (dagopname) dan wel poliklinisch gedaan. Dit betekent dat u dezelfde dag weer naar huis mag. Voor grotere ingrepen onder narcose wordt u opgenomen.

Cosmetische chirurgie in het CEC

U kunt in het MCL ook terecht voor cosmetische chirurgie. Het Centrum voor Esthetische Chirurgie (CEC) biedt u esthetische chirurgie aan in het ziekenhuis. Het gaat hierbij om behandelingen die niet worden vergoed door de zorgverzekeraars.  

U kunt hier terecht voor schoonheidsbehandelingen als een facelift, botoxinjecties, ooglidcorrecties, neuscorrectie, borstvergroting en liposuctie.

Vragen?

Neem contact op met de afdeling Plastische chirurgie.