Pijnbestrijding
Terug

Pijnbestrijding

Route 91

Wat is Pijnbestrijding?

Heeft u rugpijn, zenuwpijn, nekpijn of andere pijnklachten? Bij Pijnbestrijding onderzoeken en behandelen we patiënten met vele verschillende chronische pijnklachten. Langdurige pijnklachten leiden tot vele belemmeringen. Het dagelijks functioneren, werk, sociale contacten, slaap en het humeur kunnen door pijnklachten in het gedrang komen. Ons pijnteam zet zich in om uw pijn te verminderen.

Wat kunt u verwachten?

Een anesthesioloog is gespecialiseerd in het verhelpen van pijn. Hij of zij beoordeelt uw klacht bij het eerste bezoek aan de polikliniek en coördineert de verdere behandeling.

Pijnteam

Het pijnteam is een samenwerkingsverband tussen Revalidatie Friesland en het MCL. In het pijnteam werken specialisten en therapeuten uit verschillende vakgebieden, zoals anesthesiologie, revalidatie, neurologie, psychologie en fysiotherapie.

Tijdens het multidisciplinaire overleg bespreken deze verschillende hulpverleners alle informatie. Het pijnteam geeft u advies en verwijst u naar een specialist voor eventueel aanvullend onderzoek.

Behandelmogelijkheden

  • Gerichte injectiebehandeling (om de zenuw die pijn veroorzaakt te verdoven).
  • Medicijnen.
  • Neuromodulatie (zoals TENS, epidurale neurostimulatie).

Neuromodulatie is een methode om met elektrische stroom pijnklachten te verminderen. Bij TENS wordt de stroom op de huid toegediend. Bij epidurale neurostimulatie gaat de stroom via een katheter naar de zenuwen in de rug.
 
Naast de bovenstaande behandelmogelijkheden, stimuleren we fysiotherapeutische, psychologische en psychiatrische aanpak van pijnproblemen.

Kortom, we zetten ons volledig in om u de beste zorg te bieden. Het MCL helpt.

Vragen?

Neem contact op met Pijnbestrijding.