OCL
Terug

OCL

MCL Leeuwarden: route 98
Wat is het OCL?

Heeft u kanker en wordt u door meerdere specialisten of hulpverleners behandeld? Dan kunt u terecht bij het Oncologisch Centrum Leeuwarden (OCL) van het MCL. Oncologen, chirurgen, internisten, radiologen en andere hulpverleners, werken nauw samen in het OCL, daardoor is overleg heel gemakkelijk. We komen zo snel tot een behandelplan en kunnen u beter begeleiden.

Het OCL bestaat uit een polikliniek, dagcentrum en verpleegafdeling.

Wat kunt u verwachten?

Door de nauwe samenwerking kunt u in korte tijd terecht bij verschillende specialisten. Zo hoeft u niet losse afspraken te maken, maar is er een gelijktijdig spreekuur met verschillende specialisten. Een deel van uw behandeling kan plaatsvinden binnen het OCL. Het vervolg van uw behandeling kan plaatsvinden op andere afdelingen.

Onderzoek en behandelingen

Binnen het Oncologisch Centrum Leeuwarden wordt altijd gewerkt aan de verbetering van behandeltechnieken en methoden. Zo doen we mee aan veel wetenschappelijke onderzoeken. Van voorlichting tot diagnose en behandeling van verschillende soorten kanker en van aanvullende zorg tot erfelijkheidsonderzoek en palliatieve zorg, het OCL staat voor u klaar. Bent u onder behandeling bij het OCL en heeft u een vraag? Het MCL helpt. De kliniek is 24 uur per dag bereikbaar voor vragen en acute problemen.

Het gesprek terugluisteren? Dat kan ...

Tijdens een gesprek met uw zorgverlener krijgt u veel informatie te horen. Omdat het lastig is alles te onthouden, kunt u eventueel geluidsopnames maken van het gesprek, bijvoorbeeld met uw telefoon. Wij willen u vragen dit vooraf te melden aan uw zorgverlener. Het verspreiden van de opname buiten de privésfeer zonder onze toestemming is wettelijk niet toegestaan. Meer informatie over het opnemen van gesprekken.

Vragen?

Neem gerust contact op met het OCL.