Verpleegafdeling
Terug

Verpleegafdeling

Afdeling L is een verpleegafdeling voor chirurgie, CON en MDL. Op de afdeling kunnen 32 patiënten verpleegd worden.

Telefoonnummer

(058) 286 3410.

Het kan gebeuren dat u tijdens een opname overgeplaatst wordt naar een andere afdeling. Als dit zo is, dan hoort u dit van de verpleegkundige. Deze kan u ook uitleggen waarom de overplaatsing nodig is.

Welke medewerkers komt u tegen?

De specialisten op de afdeling zijn chirurgen en MDL-specialisten. Eén van deze specialisten is eindverantwoordelijk voor uw behandeling, dit is de hoofdbehandelaar. Het is mogelijk dat u tijdens de opname niet wordt behandeld door uw eigen specialist. De reden hiervoor is dat de specialisten bij toerbeurt voor een bepaalde periode verantwoordelijk zijn voor de patiënten op afdeling L. Dit noemen wij de chef de clinique of hoofdbehandelaar. Hij of zij komt twee keer per week bij u langs. Uw eigen specialist is wel nauw betrokken bij uw behandeling, maar zal niet (regelmatig) bij u langskomen op de afdeling.

Op de verpleegafdeling werken (senior)verpleegkundigen die de hele dag voor u klaar staan. Zij verplegen u en zijn tijdens de opname uw eerste aanspreekpunt.

Bezoekmogelijkheden

In principe heeft u gelegenheid bezoek te ontvangen tussen:

  • 14.30 uur tot 16.30 uur
  • 18.30 uur tot 20.00 uur
  • Daarnaast is er een extra bezoekmogelijkheid op zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur.

Contactpersoon

Het is de bedoeling dat één persoon, bijvoorbeeld een familielid, als uw contactpersoon optreedt. Hij/zij regelt het bezoek en onderhoudt het contact met artsen en verpleegkundigen. Als een familiegesprek gewenst is, kan de contactpersoon dit aanvragen. En als wij een familiegesprek nodig vinden, zullen wij de contactpersoon hiervoor uitnodigen. De beste tijd om telefonisch te informeren naar uw situatie is tussen 06.30 en 07.00 uur, tussen 14.30-15.00 uur en tussen 22.30 en 23.00 uur. Maar het liefst geven wij informatie tijdens het bezoekuur, waar u zelf ook bij bent. In verband met privacy mogen wij alleen informatie geven aan de door u aangewezen contactpersoon.

Post

U kunt natuurlijk post ontvangen tijdens de opname. Uw adres in het MCL is:

MCL
Uw naam, afdeling L, kamernummer
Postbus 888
8901 BR Leeuwarden

Wij zorgen ervoor dat de kaart bij u terecht komt. Bent u al naar huis? Dan sturen wij de post door naar uw huisadres.