Klinische geriatrie
Terug

Klinische geriatrie

MCL Leeuwarden: route 74

MCL Harlingen: route 28

Wat is Klinische geriatrie?

De topklinische zorg voor de kwetsbare oudere patiënt binnen het MCL wordt verzorgd door of vindt plaats onder leiding van de klinisch geriater. Ouderdom leidt vaak tot meerdere klachten op zowel lichamelijk als geestelijk en sociaal gebied. Juist doordat tegelijkertijd diverse problemen optreden, zoals meerdere ziektes of veel medicatie, is het vaak lastig om een duidelijke diagnose te stellen. Klinische geriatrie is een medisch specialisme dat zich toelegt op ouderen met meerdere aandoeningen tegelijk. Vaak gaat het om een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen. De klinisch geriater bekijkt de mens als geheel, in een multidisciplinair team. Er wordt rekening gehouden met de kwetsbaarheid en belastbaarheid van de patiënt. De nadruk ligt op herstel en behoud van de zelfredzaamheid van de oudere patiënt.

Het Centrum Geriatrie bestaat uit een verpleegafdeling en een polikliniek. Bekijk op deze pagina's de video's voor een indruk van wat u kunt verwachten.

Wat kunt u verwachten?

De klinisch geriater probeert samen met u en de andere medewerkers van de afdeling meer duidelijkheid te krijgen over uw klachten. We gaan na wat er bij u aan de hand is en wat de oorzaken zijn. Vervolgens gaat de klinisch geriater kijken welke mogelijkheden en behandelingen er zijn.

Advies en onderzoek

Om de zorg voor u, als oudere patiënt, goed te laten verlopen, verdient u specifiek gerichte zorg en aandacht. Op verzoek van de andere verpleegafdelingen komt de verpleegkundig consulent geriatrie en/of de geriater van het Centrum Geriatrie langs om u sneller en beter naar huis te laten gaan.

Kortom, we zetten ons volledig in om u de beste zorg te bieden. Het MCL helpt.

Vragen?

Neem gerust contact op met Klinische geriatrie.