Couveuse-unit
Terug

Couveuse-unit

Extra observatie, behandeling en/of verzorging van uw baby is mogelijk op de couveuse-unit van het MCL. De couveuse-unit is onderdeel van de kinderafdeling.

Telefoonnummer

(058) 286 3339

Bezoektijden ouders

Ouders zijn op alle tijden van de dag welkom, behalve tussen 12.00 - 14.00 uur. Wanneer ouders door omstandigheden niet in staat zijn hun kind te bezoeken, kunnen zij dit overleggen met de verpleegkundige en eventueel een vaste verzorger aanwijzen, die hun kind kan komen bezoeken.

Bezoektijden broertjes en zusjes

Broertjes en zusjes mogen met hun ouders meekomen. Zij worden niet als extra bezoeker gerekend. Broertjes, zusjes en andere kinderen mogen alleen op bezoek komen als zij niet in contact zijn geweest met infectieziekten (zoals de bof, mazelen of waterpokken). Kinderen in de leeftijd t/m 14 maanden mogen niet op bezoek komen op de couveuse-unit.

Overig bezoek

Onder overig bezoek verstaan we vrienden, familie e.d. Bezoektijden: gehele dag tot 's avonds 20.00 uur, behalve tussen 12.00 - 14.00 uur. Na 20.00 uur geldt het bezoek in principe alleen voor ouders. Het maximum aantal bezoekers per kind is twee. Bezoekers dienen elkaar af te lossen. Bij bezoek moet altijd een van de ouders aanwezig zijn.

Hygiëneregels

Kinderen op de couveuse-unit zijn over het algemeen vatbaar voor infecties. Om die reden is een aantal hygiënische gebruiken van groot belang. Voor u en uw bezoek gelden dezelfde hygieneregels als voor het personeel. Als u uw kind bezoekt:

  • kunt u uw jas ophangen op de kapstok die zich bevindt in de sluis;
  • eventuele sieraden van vinger tot elleboog doet u af. De sieraden moet u niet in de sluis laten liggen, maar in uw tas of broekzak doen. Uw tas mag u wel mee naar binnen nemen. laat u echter zoveel mogelijk waardevolle spullen thuis, het ziekenhuis is niet aansprakelijk voor diefstal;
  • daarna kunt u in de sluis uw handen wassen en inwrijven met handdesinfectans;
  • het is belangrijk om voor het verlaten van de couveuse-unit aan het bed van uw kind uw handen in te wrijven met handdesinfectans.

Infecties

Als u een infectie heeft of denkt te hebben (zoals bijvoorbeeld koortsuitslag, koorts, diarree of griep), neemt u dan contact op met de afdelingsarts of met de verpleegkundige. Soms moeten er dan extra maatregelen getroffen worden.

Cameraverbinding couveuse-unit

Uw kind verblijft op de couveuse-unit van het MCL. Zolang dit het geval is, kunt u via internet toegang krijgen tot het camerasysteem van de couveuse-unit. Zo kunt u uw kind online volgen. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat.