Kindergeneeskunde
Terug

Kindergeneeskunde

MCL Leeuwarden: route 06
MCL Harlingen: route 28

Wat is Kindergeneeskunde?

De kinderartsen in het MCL en MCL Harlingen behandelen en begeleiden zieke kinderen in de breedste zin van het woord. Naast het behandelen van zieke pasgeborenen zorgen zij voor kinderen met acute en chronische ziekten van allerlei aard.

Kindergeneeskunde bestaat uit een polikliniek, polikliniek jeugd en alcoholverpleegafdeling en een couveuse-unit.

Alle kinderartsen oefenen de gehele kindergeneeskunde uit. Daarnaast heeft elke kinderarts een specifiek aandachtsgebied. De aangeboden topklinische zorgfuncties zijn: shared care oncologie, diabetes, post IC-HC neonatologie, infectiologie/immunologie, cardiologie, schisis, dyslipidemie, kindermishandeling, HIV, psychosociale zorg en alcoholproblematiek.

De kinderartsen werken nauw samen met andere medisch specialisten in het MCL, zoals met de gynaecologen en neurologen, maar ook met de kinderdiabetesverpleegkundige, kinderlongverpleegkundige en diëtiste.

Speciale spreekuren

Kindergeneeskunde heeft speciale spreekuren, voorbeelden zijn het Kinderdiabetesspreekuur en het Kinderastmaspreekuur. Door met andere specialismen, zoals met de gynaecologen en neurologen, maar ook met de kinderdiabetesverpleegkundige, kinderlongverpleegkundige en diëtiste samen te werken, zorgen de kinderartsen ervoor dat uw kind zo goed mogelijk geholpen wordt.

Kortom, we zetten ons volledig in om u de beste zorg te bieden. Het MCL helpt.

Vragen?

Neem contact op met Kindergeneeskunde.