Op bezoek
Terug

Op bezoek

U kunt dagelijks, ook in het weekend, op bezoek komen tussen 11.00 uur en 20.00 uur. Wij vragen u zich zoveel mogelijk aan deze bezoektijden te houden. In overleg met de verpleegkundige is het echter wel mogelijk buiten de bezoektijden langs te komen.

Intensivecarepatiënten hebben veel verzorging, onderzoek en behandeling nodig. Het is niet altijd mogelijk om onderzoeken en/of behandelingen af te ronden voor het bezoekuur. Omdat sommige behandelingen zoveel mogelijk steriel gedaan moeten worden, mag er op dat moment geen bezoek in de kamer zijn. U kunt dan wachten in de wachtkamer totdat de behandeling klaar is, en in overleg met de verpleegkundige uw bezoek qua tijd iets verschuiven of op een ander tijdstip terugkomen. Indien mogelijk bellen wij u als bezoek op de normale tijd niet mogelijk is.

Belangrijk voor het bezoek

Het is belangrijk om vanwege de rust van de patiënten met niet meer dan twee personen tegelijk de patiënt te bezoeken. Komt u met meer personen, wissel elkaar dan af in de wachtruimte voor de afdeling. Besef wel dat vaak wisselen of een te lange bezoektijd voor de patiënt erg vermoeiend kan zijn. U hoeft ook niet steeds te praten, het is vaak al genoeg dat u aanwezig bent.

Kind op bezoek

Minderjarige kinderen zijn welkom onder begeleiding van ouders/verzorgers, maar realiseert u zich wel dat een bezoek op de Intensive Care ingrijpend is. Het is daarom misschien niet voor ieder kind geschikt om op bezoek te komen. Voor kinderen van 1-6 jaar biedt het MCL overdag op werkdagen gratis kortdurende kinderopvang in 'Hoteldebotel'. Deze opvang vindt u in de winkelstraat van het ziekenhuis.