Spoedpolikliniek cardiologie
Terug

Spoedpolikliniek cardiologie

U kunt door uw huisarts of specialist worden doorverwezen naar de spoedpolikliniek cardiologie voor een 'sneldiagnose' in verband met uw hartklachten.

De secretaresse belt u dan om een afspraak te maken voor de onderzoeken en een consult bij de cardioloog. Afhankelijk van de urgentie ontvangt u hiervan ook een schriftelijke bevestiging.

U meldt zich bij de balie op route 52. Komt u bij voorkeur iets eerder dan de afgesproken tijd. Meestal moet er nog een hartfilmpje (ECG) worden gemaakt voorafgaand aan het bezoek bij de cardioloog. Neemt u ook een overzicht mee van uw recente medicatie en de juiste dosering.

Uitslag

Het spreekuur kan ook worden uitgevoerd door een arts-assistent. Hij/zij heeft tijdens uw bezoek steeds contact met de dienstdoend cardioloog. Zij bespreken samen het verdere beleid aan de hand van de uitslagen en onderzoeken. Wanneer alle gegevens bekend zijn, heeft u een afrondend gesprek. De arts-assistent bespreekt met u de uitslagen en de eventuele vervolgafspraken. U heeft gelegenheid om vragen te stellen. Soms is het nodig om nog aanvullend onderzoek te doen, waarvoor een aparte afspraak nodig is. Het kan ook zijn dat het nodig is om u meteen op te nemen. Dit wordt dan met u besproken.

Vragen

Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Bel dan gerust met de secretaresse van de spoedpolikliniek cardiologie of overleg met uw cardioloog.

Film over de spoedpolikliniek cardiologie