Medewerkers
Terug

Medewerkers

Binnen de dialysecentra werken er medewerkers met verschillende functies. Hieronder stellen we ze aan u voor:

Dialyseverpleegkundige

Dit is een gediplomeerd verpleegkundige die een vervolgopleiding tot dialyseverpleegkundige heeft gevolgd. Hij of zij voert een groot deel van de dialysebehandeling uit. De dialyseverpleegkundige is uw eerste aanspreekpunt bij vragen en problemen.

Leerling-dialyseverpleegkundige

Dit is een gediplomeerde verpleegkundige die bezig is met de vervolg opleiding tot dialyseverpleegkundige. Hij of zij werkt onder begeleiding van een dialyseverpleegkundige.

Verpleegkundig specialist

De verpleegkundig specialist is een speciaal opgeleid verpleegkundige die een aantal taken van de arts overneemt. Hij of zij valt onder supervisie van de arts (nefroloog).

Transplantatieverpleegkundige

Dit is een verpleegkundige met als extra aandachtsgebied de zorg rondom transplantatie. Hij of zij valt onder supervisie van de arts (nefroloog).

Nefroloog

De nefroloog is uw hoofdbehandelaar en medisch verantwoordelijk voor uw dialysebehandeling. Met de nefroloog bespreekt u hoe het met u gaat en hoe de dialyses verlopen. Als u klachten heeft zal hij/zij deze onderzoeken en behandelen. Er is 24 uur per dag een nefroloog bereikbaar in geval van medische problemen.

Diëtist

De diëtist kan u advies en tips geven rondom uw dieet. Bij vragen kunt u zelf een afspraak maken bij de diëtist. Daarnaast kunt u aan de verpleegkundige vragen of de diëtiste bij u langs kan komen tijdens de dialysebehandeling. Indien gewenst kan hij/zij telefonisch contact met u opnemen.

Maatschappelijk werker

De maatschappelijk werker kan u en uw familie steunen, begeleiden of advies geven bij psychische en sociale vragen. Bij de maatschappelijk werker kunt u verder terecht met vragen op het gebied van bijvoorbeeld werk, financiën, vervoer, huisvesting en huisaanpassingen.

Afdelings- en keukenassistent

De afdelings- en keukenassistent zorgt tijdens de behandeling voor eten en drinken.

Dialysetechnicus

De dialysetechnicus zorgt voor het onderhoud en reparatie van dialyseapparatuur en geeft technische les en advies aan (leerling)-dialyseverpleegkundigen.

Leidinggevenden

De RVE-manager is eindverantwoordelijk voor de organisatie binnen de dialysecentra. De RVE-manager geeft leiding en ondersteuning aan de unithoofden. Het unithoofd is medeverantwoordelijk voor de organisatie. Hij of zij geeft leiding en ondersteuning aan de dialyseverpleegkundigen. Het unithoofd is tevens verantwoordelijk voor de planning van de dialysetijden in het centrum.