Dialysecentrum Súdhaghe
Terug

Dialysecentrum Súdhaghe

Dialysecentrum Súdhaghe is een onderdeel van Dialyse Fryslân. Het ligt op het terrein van ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. Het dialysecentrum heeft een eigen ingang met gelegenheid om te parkeren.

Op locatie Súdhaghe worden binnenkort de waterbehandeling (RO), de centrale concentraatleiding en de dialysemachines vervangen. Patiënten van Dialysecentrum Súdhaghe gaan vanaf zaterdagmiddag 7 juli tijdelijk dialyseren in Dialysecentrum MCL. De poliactiviteiten in Súdhaghe gaan gewoon door op de donderdagmiddag.
De firma Fresenius start met de werkzaamheden begin september 2018. In de maand oktober zullen de medewerkers en technische medewerkers getraind worden en de RO gevalideerd. De verwachting is dat de patiënten begin november weer op locatie Súdhaghe terecht kunnen.

Dialyselocatie MCL zal begin januari 2019 starten met verbouw en het vervangingstraject apparatuur. Daarom zullen de patiënten uit het MCL in december verplaatst worden naar de locaties Heerenveen en Kollum. Een minimaal aantal dialysepatiënten zal blijven op locatie MCL.  

Bovenstaande houdt in dat patiëntenstromen en logistieke stromen regelmatig veranderd gaan worden. We zullen proberen iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden.
Voor vragen of onduidelijkheden kunt u terecht bij Anke Bolhuis (unithoofd Dialyse MCL) of Sytske Jellema (kwaliteitsmedewerker Dialyse MCL).

Adres

Dialysecentrum Súdhaghe
Thialfweg 44
8441 PW Heerenveen

Informatie over de route

Informatie over Tjongerschans

Openingstijden en bereikbaarheid

Maandag t/m zaterdag 7.15 – 21.30. Zondag gesloten.
Telefoonnummer: (0513) 656 681

Bereikbaarheid buiten openingstijden via MCL

Henri Dunantweg 2
8934 AD Leeuwarden
Telefoon: (058) 286 66 66

Terug naar overzicht