Bijzondere Tandheelkunde (CBT)
Terug

Bijzondere Tandheelkunde (CBT)

Route 66

Het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT) biedt hulp aan patiënten bij wie behandeling in de algemene tandartspraktijk niet goed mogelijk is. Het gaat om de volgende groepen:

  • Patiënten waarbij voor onderzoek en behandeling intensieve samenwerking tussen tandartsen en specialisten nodig is (door bijvoorbeeld een ernstige aandoening, zeldzame afwijking, gecompliceerde gebitssituatie, extreme angst of door een lichamelijke of verstandelijke beperking).
  • Als een medische behandeling ingrijpende gevolgen heeft voor de mond en het gebit (zoals een bestralingsbehandeling of chemotherapie).
  • Als iemand langdurig ernstig ziek is, of is opgenomen in een verpleeghuis.

 

Het CBT is er ook voor advies of het geven van een tweede mening (second opinion). Bijvoorbeeld als er een moeilijke beslissing moet worden genomen over een ingrijpende behandeling, een belangrijke keuze moeten worden gemaakt of een al uitgevoerde tandheelkundige behandeling niet het gewenste resultaat heeft. In die gevallen kunnen de tandartsen van het CBT de (huis)tandarts en patiënt helpen bij hun beslissing. Ook kunnen de tandartsen van het CBT adviseren over hoe een probleem het best kan worden aangepakt.