Routeplanner
Terug

Routeplanner

 

MCL Leeuwarden

Tel: (058) 286 66 66

Bezoekadres:
Henri Dunantweg 2
8934 AD Leeuwarden

Postadres:
Postbus 888
8901 BR Leeuwarden

Van 7.00 – 21.00 uur is de toegang via de hoofdingang. Tussen 21.00 – 7.00 uur is de hoofdingang gesloten. U kunt dan gebruik maken van de nachtingang bij Spoedeisende Hulp. Dit is tussen 21.00 – 7.00 uur ook de uitgang, de hoofduitgang is dan gesloten.

 

MCL Harlingen

Tel: (0517) 49 99 99

Bezoekadres:
Achlumerdijk 2
8862 AJ Harlingen

Postadres:
Postbus 20.000
8860 BA Harlingen

> Route naar MCL Harlingen

Naar MCL Leeuwarden met de auto

  • Vanuit richting Heerenveen / Grou (A32): rijd via knooppunt Werpsterhoek, richting Leeuwarden Oost en volg dan de N31 tot afrit 26 (Leeuwarden Oost). U komt dan via de Drachtsterweg de stad binnen. Alternatieve route: neem op de A32 afrit 17, richting Leeuwarden Zuid. U rijdt via de Overijsselselaan.
  • Vanuit richting Harlingen / Bolsward (A31/N31): volg de Haak om Leeuwarden (N31), neem afrit 25 (Leeuwarden Zuid) of 26 (Leeuwarden Oost).
  • Vanuit richting Drachten / Garyp (Wâldwei, N31): neem afrit 26 (Leeuwarden Oost).


De hoofdingang van het MCL is aan de Henri Dunantweg 2. Het MCL is vanaf alle invalswegen aangegeven op de ANWB-borden. U kunt in Leeuwarden de rondweg volgen. (ANWB-borden naar 'ring' of 'ring zuid'.) Volg de richting H-MCL hoofdingang. Op het terrein van het MCL kunt u parkeren.
Overzicht van de voorzieningen in het MCL, waaronder parkeren en de parkeertarieven.

Naar MCL Leeuwarden met het openbaar vervoer

Het MCL is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf NS-station Leeuwarden (tevens busstation) gaan verschillende buslijnen naar het MCL. Als u met de trein komt: u vindt het busstation links van de uitgang van het NS-station.
Op het terrein van het MCL is een bushalte; de stadsbus stopt dus bijna 'voor de deur' van het ziekenhuis. De halte van de streekbussen is nabij het MCL; vanaf de halte Borniastraat is het nog ca. vijf minuten lopen naar de hoofdingang.

 

Het MCL-terrein

 


In het MCL

Het MCL is een groot gebouw met veel gangen, poliklinieken en verpleegafdelingen. Elke afdeling heeft een letter of nummer; deze vindt u op de wegwijsborden in het gebouw. U kunt ook de plattegrond gebruiken. Deze kunt u downloaden of opvragen bij de receptie.