Routeplanner
Terug

Routeplanner

Let op!

Op 17, 18 en 19 augustus 2018 komen de Reuzen van Royal de Luxe naar Leeuwarden. Het evenement heeft mogelijk gevolgen voor de reistijd naar het MCL. Het MCL blijft steeds goed bereikbaar, maar routes binnen en rond de binnenstad zullen naar verwachting slecht bereikbaar zijn, mede door de verwachte topdrukte. Op 17-18-19 augustus adviseren wij deze routes, klik voor bericht.

 

MCL Leeuwarden

Tel: (058) 286 66 66

Bezoekadres:
Henri Dunantweg 2
8934 AD Leeuwarden

Postadres:
Postbus 888
8901 BR Leeuwarden

 

MCL Harlingen

Tel: (0517) 49 99 99

Bezoekadres:
Achlumerdijk 2
8862 AJ Harlingen

Postadres:
Postbus 20.000
8860 BA Harlingen

> Route naar MCL Harlingen

Naar MCL Leeuwarden met de auto

  • Vanuit richting Heerenveen / Grou (A32): rijd via knooppunt Werpsterhoek, richting Leeuwarden Oost en volg dan de N31 tot afrit 26 (Leeuwarden Oost). U komt dan via de Drachtsterweg de stad binnen. Alternatieve route: neem op de A32 afrit 17, richting Leeuwarden Zuid. U rijdt via de Overijsselselaan.
  • Vanuit richting Harlingen / Bolsward (A31/N31): volg de Haak om Leeuwarden (N31), neem afrit 25 (Leeuwarden Zuid) of 26 (Leeuwarden Oost).
  • Vanuit richting Drachten / Garyp (Wâldwei, N31): neem afrit 26 (Leeuwarden Oost).


De hoofdingang van het MCL is aan de Henri Dunantweg 2. Het MCL is vanaf alle invalswegen aangegeven op de ANWB-borden. U kunt in Leeuwarden de rondweg volgen. (ANWB-borden naar 'ring' of 'ring zuid'.) Volg de richting H-MCL hoofdingang. Op het terrein van het MCL kunt u parkeren.
Overzicht van de voorzieningen in het MCL, waaronder parkeren en de parkeertarieven.

Naar MCL Leeuwarden met het openbaar vervoer

Het MCL is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf NS-station Leeuwarden (tevens busstation) gaan verschillende buslijnen naar het MCL. Als u met de trein komt: u vindt het busstation links van de uitgang van het NS-station.
Op het terrein van het MCL is een bushalte; de stadsbus stopt dus bijna 'voor de deur' van het ziekenhuis. De halte van de streekbussen is nabij het MCL; vanaf de halte Borniastraat is het nog ca. vijf minuten lopen naar de hoofdingang.

Nieuw parkeersysteem

Het MCL heeft sinds kort een nieuw parkeersysteem:

Wat verandert er?
Geldige 10-rittenkaarten en blauwe uitrijkaarten kunt u bij de servicebalie omwisselen voor geldige parkeerkaarten van het nieuwe systeem.

Abonnementen
Parkeerabonnementen zijn voortaan verkrijgbaar bij de betaalautomaat in plaats van bij de servicebalie. Uit de betaalautomaat kunt u de volgende abonnementen halen:

  • 10-rittenkaarten
  • weekkaart
  • 2-wekenkaart

Het MCL-terrein


In het MCL

Het MCL is een groot gebouw met veel gangen, poliklinieken en verpleegafdelingen. Elke afdeling heeft een letter of nummer; deze vindt u op de wegwijsborden in het gebouw. U kunt ook de plattegrond gebruiken. Deze kunt u downloaden of opvragen bij de receptie.