mijnMCL nieuws
Terug

mijnMCL nieuws

Uitleg over het pathologieverslag darmpoliepen

Op de pagina van de afdeling Endoscopie is een link toegevoegd naar de site van de Nederlandse vereniging van Pathologie. Deze vereniging geeft algemene informatie over het pathologieverslag dat gemaakt wordt na onderzoek van dikke darm (colon - rectum) poliepen.

Lees meer

Nieuw: dossier downloaden via mijnMCL

Vanaf donderdag 31 oktober is er een nieuw menu-item beschikbaar in mijnMCL bij het onderdeel “Gezondheid”: Documenten en downloads. Bij “Documenten en downloads” is het nu mogelijk een samenvatting van uw dossier te downloaden uit mijnMCL en op te slaan op de eigen computer of bijvoorbeeld een usb-stick. Het resultaat is een pdf- en .xml-bestand met daarin allerlei gegevens uit uw dossier.

Lees meer

Krijg meer zicht op uw zorg

De Friese ziekenhuizen en Revalidatie Friesland starten een gezamenlijke campagne om patiënten meer bewust te maken van het voordeel en de mogelijkheden van online zorgomgevingen. De campagne loopt van oktober tot eind dit jaar.

Lees meer

Nieuwe versie mijnMCL

Op 25 september is er weer een nieuwe versie van mijnMCL live gegaan. Qua uiterlijk verandert er niets. Wel zijn er een paar dingen gewijzigd ten opzichte van de oude versie:

Lees meer

1 augustus: meer en sneller resultaten zichtbaar in mijnMCL

Vanaf 1 augustus zijn er meer onderzoeksresultaten beschikbaar in mijnMCL. Behalve de laboratoriumresultaten, worden nu ook o.a. de radiologieverslagen, resultaten van functieonderzoeken, pathologie-en microbiologieonderzoek getoond. Ook worden de resultaten vanaf 1 augustus sneller vrijgegeven in mijnMCL, namelijk 4 dagen nadat de resultaten gereed zijn.

Lees meer

Ook brieven van oogheelkunde, cardiologie en cardiochirurgie in mijnMCL

Vanaf 25 april staan ook de brieven van het specialisme oogheelkunde, cardiologie en cardiochirurgie in mijnMCL.

Lees meer

“Wie heeft in mijn dossier gekeken” tijdelijk uitgezet in mijnMCL

Wie heeft er in mijn dossier gekeken? Helaas hebben we dit onderdeel in mijnMCL tijdelijk moeten uitzetten. Als gevolg van technische problemen kunnen we momenteel niet garanderen dat we de juiste informatie presenteren.

Lees meer

Wijziging afsprakenoverzicht

Afspraken voor operaties of behandelingen op de OK, afspraken op de endoscopieafdeling en hartkatheterisatiekamer staan vanaf 11 december 2018 niet meer in het overzicht met afspraken. Informatie over deze afspraken staat in de oproepbrief. Deze krijgt u thuisgestuurd.

 

Lees meer

Dit weekend nieuwe versie mijnMCL beschikbaar

mijnMCL gaat per 10 november a.s. over op een nieuwe versie. MijnMCL is daarom in de nacht van 9 op 10 november een paar uur uit de lucht. Voor patiënten verandert er weinig na de update.

Lees meer

Aanpassing naamgeving afspraken

Vanaf 18 oktober worden stapsgewijs de namen van de afspraken in mijnMCL aangepast. Hiermee willen de afspraaknamen eenvoudiger en eenduidiger maken.

Lees meer