Elektronisch patiëntendossier: Epic
Terug

Elektronisch patiëntendossier: Epic

Per 1 april 2016 werkt het MCL met Epic, het nieuwe Elektronische Patiënten Dossier (EPD).

Het MCL grijpt Epic aan om de zorg nog verder te verbeteren en om het voor u als patiënt gemakkelijker te maken. Epic biedt o.a. betere zorgkwaliteit, informatie-uitwisseling en onderzoeksmogelijkheden.

De Leeuwarder Courant (download pdf) besteedde al eerder aandacht aan de invoering van Epic in het MCL.
Bekijk ook de video. Het geeft een beeld van uw gang door het ziekenhuis na invoering van Epic, het nieuwe EPD.

 

Wat merkt u van Epic

Enkele gevolgen op een rij:

  • De arts of verpleegkundige registreert uw informatie in het EPD tijdens het gesprek met u. Ook betrekken zij u bij de registratie en stellen vragen, zodat alles in het systeem juist is.
  • Werken met een nieuw systeem is wennen. U kunt merken dat bijvoorbeeld de arts of verpleegkundige kort na 1 april extra tijd nodig heeft om alle gegevens in Epic te registreren. Wij vragen daarvoor uw begrip.
  • Verder merkt u dat in het MCL niet meer gewerkt wordt met papieren mappen en dossiers. Deze informatie staat digitaal in Epic.

Voordelen voor u

Het MCL biedt u met Epic verschillende voordelen:

  • Binnen het gehele MCL heeft u één medisch dossier. Uw behandelaars, ook van verschillende specialismen, kunnen het dossier inzien. Alle specialismen maken gebruik van hetzelfde dossier. Dit betekent dat u maar één keer uw verhaal hoeft te vertellen.
  • Na 1 april kunt u via het online patiëntenportaal MijnMCL uw dossier inzien, uitslagen van onderzoeken bekijken en vervolgafspraken maken, waar en wanneer u dat uitkomt. Hierover kunt u na 1 april bij uw behandelaar meer informatie krijgen.

 

Het MCL verbetert met Epic de registratie van uw gegevens en daarmee de kwaliteit van zorg.

Hebt u vragen? Neem contact op met het MCL.