Advertentiebeleid
Terug

Advertentiebeleid

Advertenties voor het MCL

(Of kleurboeken voor de kinderafdeling, puzzelboekjes, etc.)

Er bestaan veel mooie initiatieven om voor patiënten, en met name voor kinderen in ziekenhuizen, iets extra's te doen. Een kleurplaat of -boek, een knuffelbeest, een cadeautje… Als gulle gift van een organisatie, of gesponsord door het bedrijfsleven. Veel van die initiatiefnemers werken plezierig samen met het MCL en overleggen met ons hoe ze iets leuks voor de kinderafdeling of voor andere patiënten kunnen doen. Daar worden wij, en de patiënten, blij van.

Pas op voor malafide 'advertentiewervers'

Maar er zijn helaas ook initiatieven waar we als MCL minder blij van worden. Er bestaan bureaus die met allerlei smoezen zeggen iets te doen 'voor het ziekenhuis', maar in werkelijkheid met name de eigen portemonnee willen spekken. Ze werven advertenties voor een puzzel- of kleurboek voor de kinderafdeling, maar zónder vooraf afspraken met het MCL te maken. Adverteerders worden op het verkeerde been gezet. Praktijkvoorbeelden: exorbitante bedragen voor een minimale vermelding in een waardeloos kleurboek met meer advertenties dan kleurplaten waarvan het MCL vijf stuks ontvangt; bedragen van duizenden euro's voor een pakketje kleurplaten ter waarde van een paar tientjes. We hebben voorbeelden te over.

Ongevraagde uitgaven

Ongevraagde uitgaven met een commercieel karakter, waaronder informatiegidsjes, kleur- en puzzelboekjes, die zonder voorafgaand overleg aan het MCL 'ter verspreiding' worden aangeboden, worden in het MCL niet gedistribueerd.

MCL werkt wél samen met Bureau Méteau en Multiplus

Het MCL heeft al sinds jaren een uitstekende samenwerking met Bureau Méteau in Groningen. Bureau Méteau maakt voor het MCL en andere ziekenhuizen Het BeterBoek. Het BeterBoek van Bureau Méteau is een kwalitatief uitstekend boek dat kinderen in het MCL uitgereikt krijgen. Het BeterBoek geeft opgenomen kinderen in het MCL goede, op de doelgroep gerichte, leuke en leerzame informatie over ziekenhuisopname. Het BeterBoek van Bureau Méteau komt tot stand door sponsoring (advertenties) van derden.

In samenwerking met Multiplus Media in Drachten publiceert het MCL het wetenschapsmagazine 'Explorare'.

Bent u benaderd?

Bent u gebeld voor een advertentie, kleurplaat o.i.d. 'voor het MCL' en vertrouwt u het niet? Neem desgewenst contact op met de afdeling Voorlichting & Communicatie via (058) 286 7352.

Bent u slachtoffer geworden van misleidende acquisitie? Alle informatie en mogelijkheid tot aangifte via www.fraudehelpdesk.nl