Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

MCL opent MS-centrum

Dinsdag 24 november 2009 00:00  Op 1 december 2009 opent Yelle Nuse, directeur van de MS-vereniging Nederland het nieuwe MS-centrum in het Medisch Centrum Leeuwarden. In het MS-centrum worden kennis en kunde gebundeld. Het MCL streeft met dit centrum naar een optimale zorg voor MS-patiënten. Ter gelegenheid van de start van dit nieuwe centrum vindt een openingssymposium plaats op 1 december 2009.
Multiple Sclerose (MS) is een ziekte die diep ingrijpt in het leven van de MS-patiënt en zijn naasten. MS kan leiden tot een reeks neurologische klachten, variërend van vermoeidheid en oogklachten tot verlammingen en invaliditeit. Het klachtenpatroon is grillig en voor iedere patiënt anders. Het MS-centrum streeft naar een grondige diagnose en waar mogelijk behandeling. Het nieuwe centrum ondersteunt en begeleidt de patiënt ook in het ziekteproces. Het team van het MS-centrum bestaat uit een neuroloog, verpleegkundig consulent, maatschappelijk werker, neuropsycholoog en een revalidatiearts. Daarnaast kan het MS-centrum een beroep doen op andere specialismen binnen het MCL.

'Het MS-centrum is bedoeld om MS-patiënten ketenzorg te bieden, waardoor de patiënt met alle aspecten van het ziekteproces goed door ons centrum geholpen kan worden,' aldus neuroloog en initiatiefnemer Okke Sinnige.

Nederland telt meer dan vijftienduizend mensen met MS. Elk jaar komen er ongeveer 270 MS-patiënten bij. Vrouwen krijgen ongeveer anderhalf keer zo vaak MS als mannen. Het MS-centrum in het MCL biedt op dit moment zorg aan 350 MS-patiënten.

Zie ook: www.mcl.nl/mscentrum
Terug naar het overzicht