Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

MCL start kinderwebsite

Donderdag 5 november 2009 00:00  Op donderdag 5 november 2009 opent het MCL een website voor het centrum kindergeneeskunde. De informatie op www.kindermcl.nl is speciaal bedoeld voor de patiënten van het centrum kindergeneeskunde, en hun ouders.
'Het is voor onze patiënten en hun ouders heel belangrijk dat ze goede informatie over kindergeneeskunde op internet kunnen vinden,' vindt Pieter Jellema, manager kindergeneeskunde. 'Er staat natuurlijk al informatie op de gewone MCL-website. We zijn blij dat we nu op de leeftijdsgroep gerichte informatie kunnen geven.'

De speciale website www.kindermcl.nl is gebaseerd op het thema 'ruimte'. De vormgeving van de website is ontleend aan de inrichting van het centrum kindergeneeskunde in het MCL. Sterren, ruimtewezentjes en telescopen komen op allerlei plaatsen terug. De website bevat veel foto's en filmpjes. Jellema: 'De filmpjes zijn gemaakt door een jongedame die het kinder-MCL ook als patiënt heeft meegemaakt. Dat geeft een heel leuk beeld. Bij de rondleiding laat ze de afdeling keurig zien, maar ze zoomt ook in op het snoepschap in de MCL-winkelstraat. Daar zouden we zelf misschien niet opgekomen zijn!'

De website is zo ingericht dat kinderen er gemakkelijk hun informatie kunnen vinden, waarbij de site ook voor ouders informatief is. Informatie over de couveuse-unit is vooral voor ouders bedoeld.

'We hebben een kindersite willen maken die vooraf informatief is, zonder veel toeters en bellen of allerhande spelletjes,' aldus Jellema. De website werd ontwikkeld door ICIT BV uit Franeker.

Het 'KinderMCL' omvat de kinderafdeling op afdeling D, de kinderpolikliniek, het kinderdaghospitaal en de couveuseafdeling.
Terug naar het overzicht