Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

Cao-acties 20 november

Donderdag 14 november 2019 09:57 

In het MCL worden op woensdag 20 november op veel afdelingen cao-acties gevoerd. In hoofdzaak komt het er op neer dat in bijna het hele MCL zondagsdiensten worden gedraaid.

Wat betekent dat voor patiënten?

Zowel bij het MCL, het actiecomité als de vakbonden komt de veiligheid van de patiëntenzorg op de eerste plaats. De actiedag zal zeker niet ongemerkt voorbijgaan. Maar spoedzorg, oncologische zorg en kinderzorg worden ontzien bij de acties. Voor andere patiënten kan het betekenen dat afspraak wordt afgezegd. In dat geval krijgen patiënten daarover persoonlijk bericht.

Op de actiedag organiseren de actievoerders samen allerlei acties in en om het MCL. De acties zullen een ontspannen karakter hebben.

Radiologie

Patiënten die voor een niet-spoedeisende röntgenfoto worden doorverwezen door de huisarts, kunnen op 20 november niet in het MCL terecht.

Bloedprikken tijdens actiedag kan wél

De prikpoli in het MCL is onderdeel van Certe. Bij Certe wordt geen actie gevoerd. Als u naar het ziekenhuis komt voor bloedprikken kunt u terecht tijdens de gewone openingsuren (07.30-17.00 uur).

Terug naar het overzicht