Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

Zevende editie wetenschapsmagazine Explorare uitgebracht

Dinsdag 6 augustus 2019 09:59 

Betere zorg gaat hand in hand met kwalitatief goed wetenschappelijk onderzoek. Het MCL is trots dat onderzoek tot onze de kerntaken behoort; onderzoek neemt bij ons een essentiële positie in. Binnen de muren van het MCL vindt dan ook onderzoek plaats op een veelheid en verscheidenheid aan onderzoeksgebieden. Doorlopend wordt er in het MCL aan gemiddeld 150 onderzoekstrajecten gewerkt, waaraan 5.000 MCL-patiënten deelnemen. De MCL Academie ondersteunt onze onderzoekers bij alle facetten van onderzoek. De MCL Academie werkt daarbij samen met het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Zevende editie Explorare uitgebracht

Explorare is het wetenschapsmagazine van Medisch Centrum Leeuwarden uitgegeven vanuit de MCL Academie. Innovaties, kennisontwikkeling en wetenschappelijk onderzoek worden in interviews, columns, onze cartoon en in andere contentsoorten belicht. Het MCL wil hiermee niet alleen intern en extern de deskundigheid in het ziekenhuis benadrukken, maar ook medewerkers inspireren actief bij te dragen aan lopend en nieuw onderzoek.

Nieuwste editie

Blader onderstaand door onze nieuwste editie van Explorare. Explorare wordt twee keer per jaar uitgegeven vanuit de MCL Academie. De allereerste Explorare verscheen in juni 2016 en de laatste is van augustus 2019.

Bekijk de eerdere edities van Explorare hier.

Terug naar het overzicht