Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

Centrum Obesitas Noord-Nederland biedt poliklinische zorg in Emmeloord

Vrijdag 28 juni 2019 13:00 

Het Centrum Obesitas Noord-Nederland (CON) biedt poliklinische zorg dicht bij huis, met een polikliniek in Emmeloord. In een vertrouwde omgeving. Het CON is gespecialiseerd in behandeling van patiënten met ernstig overgewicht. Patiënten uit de regio Emmeloord en omgeving  kunnen voor nazorg op afspraak terecht bij de polikliniek van het CON in het Antonius Ziekenhuis Emmeloord Dokter Jansencentrum. Ingrepen  worden uitgevoerd in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL).

Dicht bij huis
Het CON behandelt patiënten uit heel Noord-Nederland. Daarom heeft het CON ook poliklinieken in Marum (Groningen) en Emmeloord (Flevoland). Zo levert het CON voor iedereen zorg op maat, centraal in het ziekenhuis waar het moet, in de regio dicht bij huis waar het kan.


Patiënt wordt gewogen bij het CON.

Een operatie én een begeleidingstraject
De behandelmethode van het CON is bedoeld om de gezondheid en de kwaliteit van leven van patiënten te verbeteren. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bij mensen met ernstig overgewicht alleen leefstijl verandering niet werkt om zoveel af te vallen, dat mensen ook echt gezonder worden. Een operatie kan hierbij een sterk hulpmiddel zijn zodat het langdurig afvallen wel lukt. Daarom bestaat de behandeling bij het CON niet alleen uit een operatieve ingreep, maar vooral uit een intensief begeleidingstraject voor en na de ingreep.

Oplossing
Een overgewichtsoperatie kan een oplossing zijn bij een Body Mass Index (BMI) van ten minste 40 en als andere pogingen om af te vallen, door bijvoorbeeld diëten, niet hebben gewerkt. Voor mensen met een BMI tussen de 35 en de 40 moet er daarnaast ook sprake zijn van bijkomende problemen zoals suikerziekte, verhoogde bloeddruk, te hoog cholesterol of een andere levensbedreigende ziekte door (morbide) obesitas. In 2019 zijn in het MCL zo’n 950 overgewichtsoperaties uitgevoerd.

Informatiebijeenkomst 9 juli, 17.30 uur
Het CON vindt het belangrijk om blijvend voorlichting te geven. Daarom organiseert het CON op 9 juli 2019 van 17.30 uur - 18.30 uur een informatiebijeenkomst in het Antonius Ziekenhuis in Emmeloord (Urkerweg 4). Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via centrumvoorobesitasnederland@znb.nl.

Centre Of Excellence
Het CON heeft in 2018 het predicaat Centre Of Excellence in ontvangst genomen van de internationale federatie voor de operaties van obesitas en metabole stoornissen (IFSO). Hierdoor hoort het CON bij de best gewaardeerde centra in de wereld op het gebied van overgewichtschirurgie.

Terug naar het overzicht