Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

Let op: Van 24-06 t/m 19-07 langere reistijd naar MCL door wegwerkzaamheden Aldlânsdyk

Vrijdag 7 juni 2019 15:16 

Vanaf maandag 24 juni tot en met vrijdag 19 juli zijn er diverse werkzaamheden aan en rondom de Aldlânsdyk. Zo wordt onder andere vanaf maandag 1 juli tot en met vrijdag 12 juli de zuidzijde van de Aldlânsdyk opnieuw geasfalteerd.  Vanaf vrijdag 12 juli tot en met maandag 15 juli is de Aldlânsdyk vanaf het Oostergoplein naar het Drachtserplein gestremd voor alle verkeer. Het verkeer wordt o.a. omgeleid door middel van verkeersborden.

Langere reistijd van en naar het MCL
Deze werkzaamheden hebben invloed op het verkeer dat naar het Medisch Centrum Leeuwarden toe komt. Dit kan een langere reistijd van en naar het MCL opleveren.

Rondje MCL
Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer dat via de Aldlânsdyk naar het parkeerterrein van het MCL wil rijden omgeleid via de Oostergoweg en de Borniastraat. Het verkeer wordt met verkeerslichten en een verkeersregelaar geregeld.

Openbaar vervoer

  • Lijn 5/15; Het gedeelte rietgras <> Henri Dunantweg/ MCL komt te vervallen. Patiënten voor naar MCL verwijzen we naar lijn 2.
  • Lijn 2 rijdt de route normaal naar het MCL, echter na halte MCL via een ingrijpende omleiding door naar eindpunt Aldlan-Oost. Op de terugweg naar het MCL kan lijn 2 enige vertraging hebben (mede als gevolg van de omleiding op de heenweg).
  • De streeklijnen van- en naar Drachten slaan de halte Henri Dunantweg over tijdens de werkzaamheden. Patiënten voor naar MCL worden verwezen naar de halte Aldlansdyk en halte Borniastraat.

 

Informatie delen
Om zoveel mogelijk personen te informeren wil ik u vragen deze berichtgeving te delen met de uw omgeving, om zo iedereen tijdig te informeren over langere reistijd in de periode 24 juni tot en met 19 juli. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat elke bezoeker, patiënt of medewerker van het MCL zo min mogelijk hinder van de wegwerkzaamheden ondervindt.

Plattegrond wegwerkzaamheden
Hieronder kunt u op de plattegrond alle wegwerkzaamheden rondom het MCL bekijken.(PDF en afbeeldingen)

 

Hieronder vindt u de afbeeldingen van de werkzaamheden:
Fase 1: (1 juli tot en met 12 juli - gedurende de dagen voor én na de asfaltering zijn er voorbereidende en afrondende werkzaamheden)

Fase 2: (12 juli tot en met 15 juli - gedurende de dagen voor én na de asfaltering zijn er voorbereidende en afrondende werkzaamheden)

Terug naar het overzicht