Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

TeamMCL eerste bij Venticare Reanimatie Competitie

Donderdag 6 juni 2019 10:38 

Woensdag 5 juni 2019 heeft het Team MCL de Nederlandse reanimatiecompetitie gewonnen. Het team bestond uit verpleegkundigen Jeltsje Harmsma, Sandra de Jong, Remon Oosterik en Laura Velt, en Ineke Pelleboer, arts. De teamleden zijn werkzaam op de afdelingen Intensive Care, Spoedeisende Hulp en Hartbewaking van het Medisch Centrum Leeuwarden.

Het team trainde wekelijks de vaardigheden onder leiding van IC-verpleegkundigen Erwin Rozestraten en Roelof Louwes. Het gaat daarbij vooral om de technische uitvoering van de reanimatie, maar ook om de onderlinge communicatie, veiligheid en stressbestendigheid. Alle MCL-medewerkers op de afdelingen IC, Spoedeisende Hulp en Hartbewaking oefenen met grote regelmaat de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een reanimatie. De kwaliteit van deze vorm van acute zorg, en daarmee de patiënt staan hierin centraal.

De reanimatiecompetitie wordt jaarlijks gehouden tijdens het event Venticare Live. Elf teams van verschillende ziekenhuizen strijden dan om de titel. Team MCL versloeg verschillende academische ziekenhuizen. De teamleden wonnen hiermee de landelijke titel en een cheque van 1000 euro. Tevens plaatsten zij zich voor het Europees kampioenschap reanimeren in september 2019 in het Sloveense Ljubljana.

De stichting Venticare is een ideële organisatie die zich toelegt op (bij)scholing van medewerkers die werkzaam zijn op het gebied van de Acute Zorg met een accent op praktische implementatie van de kennis. Tijdens het jaarlijkse event Venticare Live is de reanimatiecompetitie één van de hoogtepunten. Het is een competitie met een bijzonder serieuze ondertoon: tijdens een echte reanimatie in het ziekenhuis moeten teamleden beschikken over diepgaande kennis en grote vaardigheid en vooral als team goed kunnen samenwerken. Tijdens de competitie beoordeelt de jury deze aspecten.

Het MCL-team viert de winst.

Terug naar het overzicht