Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

Ervaar de IC van het MCL

Maandag 1 juli 2019 08:45 

‘’Op de IC is geen dag hetzelfde’’

Het MCL heeft een intensive care (IC) van het hoogste niveau in Nederland (kern-IC). Een bijzondere werkplek! Om geïnteresseerde verpleegkundigen van binnen en buiten de regio een kijkje achter de schermen te geven, organiseert onze IC op maandag 9 september 14.00 – 15.30 uur een informatiemiddag voor verpleegkundigen die geïnteresseerd zijn in de opleiding tot IC-verpleegkundige. Tijdens deze middag krijgen potentiële collega IC-verpleegkundigen een indruk van een werkdag in het MCL. Privacy en de patiëntenzorg staan ook tijdens de informatiemiddag natuurlijk altijd voorop.

Ervaar de sfeer tijdens de informatiemiddag

Op de intensive care van het MCL verlenen onze zorgprofessionals dagelijks intensieve topklinische zorg aan kritiek zieke mensen. Unithoofd Peter Visser vertelt over de afdeling: ‘’We vinden het belangrijk dat we op een heel patiëntgerichte manier streven naar de beste kwaliteit, veiligheid en zelfstandigheid voor de patiënt. Daarnaast is er ook aandacht voor het ondersteunen van de familie van de patiënt.''

Ben je benieuwd hoe het is om als verpleegkundige te werken op de intensive care? Tijdens de informatiemiddag kun je de sfeer op onze IC ervaren, zie je de energie en hoor je hoe onze verpleegkundigen en intensivisten met elkaar samenwerken. Aanmelden is gewenst en kan door een mail te sturen naar praktijkopleidersIC@znb.nl .

Kijkje achter de schermen

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze IC en hoe de werkdag van een IC-verpleegkundige eruit ziet? Bekijk onze film over de IC of lees de blog van onze IC-verpleegkundige Jelle. 

Terug naar het overzicht