Nieuwsarchief

Nieuwsarchief

Medisch Centrum Leeuwarden ontvangt Vaatkeurmerk 2018

Donderdag 13 september 2018 17:59 

Medisch Centrum Leeuwarden heeft voor 2018 opnieuw het Vaatkeurmerk van de Harteraad ontvangen voor de locaties Leeuwarden en Harlingen. Het keurmerk is toegekend voor alle mogelijke domeinen:  perifeer arterieel vaatlijden, aneurysma, en halsslagader.

De acute vaatzorg in Fryslân  wordt sinds 2014 in het MCL gedaan. Alle acute aneurysma's (sterk verwijde aorta)  en dissecties (scheur in de binnenwand van de aorta) worden in het MCL behandeld.
 
De komende jaren blijft de vaatchirurgische zorg een speerpunt binnen de complexe zorg in het MCL.

Het Vaatkeurmerk richt zich op de behandeling van aandoeningen in de slagaders van het bekken, de benen, buik, aorta en hals. Met het Vaatkeurmerk wil de Harteraad de kwaliteit van behandeling van zorg verbeteren en zorgverleners en zorgverzekeraars informeren over de kwaliteit van de in ziekenhuizen geboden vaatzorg.

Kwaliteitscriteria
Om het Vaatkeurmerk te krijgen, moeten ziekenhuizen voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen. De criteria zijn in te zien op de site van de Harteraad: www.harteraad.nl/vaatkeurmerk.

 

 

Terug naar het overzicht