Agenda

Agenda

MCL Agenda

Kleurrijk Vieren met als thema ‘Eenheid in verscheidenheid’, leve de verschillen

donderdag 21 maart 2019 17:00 - donderdag 21 maart 2019 19:00

Locatie: Pieter Bonnema-Auditorium, MCL

Het Platform Levensbeschouwing in Kleurrijk Fryslân organiseert in samenwerking met de afdeling geestelijke verzorging van het MCL, een bijeenkomst Kleurrijk Vieren op 21 maart a.s., de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie, met als thema ‘Eenheid in verscheidenheid’, Leve de verschillen en wordt gehouden in het auditorium van MCL, Henri Dunantweg 2 in Leeuwarden.

Elk jaar rond de 21ste maart staat Kleurrijk Fryslân stil bij de betekenis van de door de VN uitgeroepen Internationale dag tegen Racisme en Discriminatie. De aanleiding hiervoor is dat op 21 maart 1960 in Sharpeville - een zwarte township in Oranje Vrijstaat Zuid-Afrika - 69 zwarte afrikanen door de oproerpolitie werden gedood, toen zij deelnamen aan een vreedzame demonstratie tegen de zogenaamde pasjeswetten.

‘Kleurrijk Vieren’ is het jaarlijks terugkerende evenement van Kleurrijk Fryslân, dat al voor het 27ste jaar, twee keer per jaar georganiseerd wordt, op verschillende locaties in Friesland, om van elkaar te leren en elkaar te leren respecteren.

Juist nu in deze roerige tijd is het hard nodig, dat we in dialoog met elkaar blijven.

Ondertussen weten we, dat we niet gelijk zijn aan elkaar, maar we zijn wel gelijkwaardig aan elkaar. Er zijn verschillen, maar ook vele overeenkomsten. Op basis van deze overeenkomsten gaan we graag in dialoog met elkaar, om van elkaar te leren en elkaar te respecteren.

Voorgangers en vrijwilligers vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen delen graag op diverse wijze hun gedachten met u. Het ‘Kleurrijk Fryslân Ashuka Koor’ onder leiding van Hendrikje van den Berg zal zorg dragen voor de muzikale omlijsting. Dit interlevensbeschouwelijk evenement is toegankelijk voor jong en oud.

Vrij entree; er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Inloop vanaf 16:30 uur.

Ga terug