MCL actueel

MCL actueel

Erica Bakkum benoemd tot lid raad van bestuur MCL

Donderdag 3 mei 2018 10:00 

Gynaecoloog Erica Bakkum MD, PhD is per 1 september 2018 benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Medisch Centrum Leeuwarden. Ze wordt het tweede lid van de raad van bestuur.

Erica Bakkum werkte sinds 2000 als gynaecoloog in Amsterdam bij het OLVG en diens voorgangers. Ze was van 2007 tot 2013 voorzitter van het Bestuur Medische Staf van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, en droeg in deze rol in belangrijke mate bij aan de voorbereiding van de fusie van de medische staven van het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. Ze werkt als Unitleider Vrouw-Moeder-Kind en gynaecoloog in het OLVG te Amsterdam. Ze heeft brede bestuurlijke -, management- en toezichtervaring, naast haar jarenlange professionele ziekenhuiservaring als gynaecoloog.

 

Met de komst van Erica Bakkum is de tweede van de beide vacatures in de raad van bestuur van het MCL vervuld. Hiermee is in het MCL de bestuurlijke continuïteit voor de komende jaren geborgd. De adviesorganen in het MCL hebben positief geadviseerd over de benoeming.

 

Erica Bakkum: ‘Ik laat een topziekenhuis achter, maar een nieuwe uitdaging komt ervoor in de plaats. Ik verheug me erop mijn horizon te verbreden van Samen Beter in Amsterdam naar een frisse Friese blik op uitzonderlijke zorg voor iedere individuele patiënt in het noorden.’

 

Terug naar het overzicht