MCL actueel

MCL actueel

Ervaar de IC van het MCL

Vrijdag 9 maart 2018 10:28 

Open dag voor IC-verpleegkundigen

MCL heeft een Intensive Care van het hoogste niveau in Nederland (kern-IC). Een bijzondere werkplek! Om geïnteresseerde IC-verpleegkundigen van binnen en buiten de regio een kijkje achter de schermen te geven, houdt de IC op zaterdag 24 maart 2018 13.30 - 15.30 uur een open dag. Tijdens het interactieve programma krijgen potentiele collega-IC-verpleegkundigen een indruk van een werkdag in het MCL.

 


Ervaar de sfeer
Wil jij als IC-verpleegkundige kennis maken met een intensive care met ambitie, die deel uitmaakt van de Stichting Topklinische Ziekenhuizen? Een intensive care die met hart en ziel voor haar kwetsbare patiëntengroep gaat? De open dag heeft een laagdrempelig programma met veel interactie, een rondleiding en diverse workshops zoals over het inwerkprogramma op maat en de bijzonderheden van een kern-IC. Ervaar de sfeer, zie de energie en hoor hoe de verpleegkundigen en intensivisten 24/7 met elkaar samenwerken. Aanmelden is noodzakelijk en kan hier.

Hoe ziet de werkdag van een IC-verpleegkundige eruit? Lees de BLOG van intensivecareverpleegkundige Jelle!

Indruk
Op de Intensive Care van het MCL verlenen onze zorgprofessionals dagelijks intensieve topklinische zorg aan kritiek zieke mensen. Het kan best lastig zijn om je als IC-verpleegkundige van een andere IC een voorstelling te maken van zo’n kern-IC, de speerpunten en de sfeer op de afdeling.

Unithoofd Peter Visser vertelt over de afdeling: ‘We vinden het belangrijk dat we op een heel patiëntgerichte manier streven naar de beste kwaliteit, veiligheid en zelfstandigheid voor de patiënt. Daarbij zetten we zoveel mogelijk in op vermindering van beademingsuren en ligduur op de intensive care.

Wat wil jij weten over de IC van het MCL?

...


Het MCL biedt met de open dag IC-verpleegkundigen de unieke mogelijkheid om kennis te maken met deze bijzondere werkplek. In de ochtend is er aanvullend een programma voor familie van MCL-medewerkers van de IC op uitnodiging. Privacy en de patiëntenzorg gaan ook tijdens de open dag gaan natuurlijk altijd voorop. Aanmelden voor de open dag is noodzakelijk.

Terug naar het overzicht