MCL actueel

MCL actueel

MCL vernieuwt digitaal netwerk

Woensdag 5 april 2017 15:19 

Snelle wifi, betrouwbare verbindingen. Je kunt als ziekenhuis niet zonder. Zeker niet als alle patiënteninformatie is gedigitaliseerd, zoals bij het MCL. Daarom is het MCL bezig het netwerk dat de verbinding vormt tussen de centrale computerruimten en alle mogelijke toepassingen te vernieuwen.

Het MCL vervangt momenteel de hele IT-netwerkinfrastructuur. De klus wordt uitgevoerd door TenICT, dat de deskundigheid op het gebied van IT-infrastructuur in huis heeft. Er is gekozen voor apparatuur van de bekende fabrikant Huawei. Die levert alle netwerkapparatuur waaronder ook de Wifi Access Points waarmee de apparatuur in verbinding staat. MCL en Huawei starten tevens gesprekken om een verdere strategische samenwerking op het gebied van zorginnovatie vorm te geven.

Het MCL maakt voor de toegang tot patiëntgegevens gebruik van vaste computers en mobiele computers. Uiteraard worden ook alle laptops, tablets en smartphones ondersteund. Ook de apparatuur in de twee datacenters in het MCL wordt up-to-date gebracht.

De vernieuwing biedt ook nieuwe mogelijkheden. Eén daarvan is locatiebepaling. Bepaalde medische apparaten kunnen we straks 'op afstand' volgen. Dat is efficiënt en kostenbesparend bij het onderhoud van medische apparatuur,' aldus Evert van der Molen, Servicemanager IT Operations bij het MCL.

De werkzaamheden vinden vooral in de nacht plaats. De patiënt merkt in principe weinig van de vervanging van het netwerk. 'Dat is precies de bedoeling,' meent Van der Molen. 'Onze zorgverleners moeten kunnen rekenen op een storingsvrije toegang tot patiëntgegevens, en het nieuwe netwerk gaat ons daarbij helpen. Bovendien wordt het openbare wifi voor patiënten en bezoekers  meer robuust en sneller.'

Het vervangen van het netwerk is reeds gestart en wordt eind 2017 afgerond.

 

 

Terug naar het overzicht