MCL actueel

MCL actueel

MCL dankt ziekenomroep bij afscheid

Donderdag 9 februari 2017 10:34 

 

Medisch Centrum Leeuwarden heeft besloten de samenwerking met de vereniging Omroep Noorderbreedte per 1 maart 2017 te beëindigen. Het is een moeilijk besluit om na dertig jaar met de ziekenomroep te stoppen. Toch kiezen we daar voor, ondanks de jarenlange en prettige samenwerking.

Toen dertig jaar geleden Omroep Noorderbreedte werd opgericht, zag de wereld er anders uit. Patiënten lagen langer in het ziekenhuis, soms wel weken achter elkaar. Om hen wat af te leiden, is de ziekenomroep opgericht met een enthousiast en groot publiek. Inmiddels liggen de patiënten vaak nog maar één of twee dagen in het ziekenhuis en zijn er meer manieren van vermaak en afleiding gekomen. Er is een televisie bij ieder bed en zeer veel patiënten nemen hun eigen tablet of smartphone mee om bijvoorbeeld gebruik te maken van het gratis WIFI-netwerk van het MCL.

Dat heeft logischerwijs gevolgen voor de luistercijfers van de omroep. Een onderzoek uit 2014 wees al uit dat het aantal luisteraars erg laag is. Onder meer omdat de omroep zó weinig luisteraars heeft in het ziekenhuis heeft de directie van het MCL op 23 januari 2017 dit besluit genomen.

Wij realiseren ons dat het voor de vrijwilligers en het bestuur een moeilijk afscheid kan zijn. De afgelopen jaren is de samenwerking goed geweest. We zijn ook blij dat we de gedurende drie decennia een podium hebben kunnen bieden voor hun passie: radio maken. Wij willen de vrijwilligers van de Omroep graag bedanken voor hun inzet.

Terug naar het overzicht