MCL Wetenschapssymposium
Terug

MCL Wetenschapssymposium

Vaak achter de schermen - en naast het werk als zorgverlener - werken onderzoekers met hart en ziel aan onderzoek om de patiëntenzorg te verbeteren. Tijdens het MCL Wetenschapssymposium maken zorgverleners en -professionals in de regio kennis met wetenschappelijk onderzoek van het MCL.

Wetenschapssymposium 2019

Op 9 april 2019 organiseert het MCL wederom het wetenschapssymposium. Het symposium vindt plaats op dinsdag 9 april. Tijdens deze avond hebben we boeiende presentaties en krachtige powertalks. De klinische les van de winnaar van de W.K. Brouwerpijs wordt gepresenteerd en er wordt gestreden om de prestigieuze Auletiusprijs en de felbegeerde publieksprijs. Door je aanwezigheid beslis jij mee over wie in 2019 de winnaar wordt van de publieksprijs. Daarnaast maak je kennis met veelbelovend onderzoek en publicaties in vooraanstaande tijdschriften waarop we trots zijn als MCL’ers.

Thema: Food for thought

Naast de strijd om de prijzen komen drie promovendi en gastspreker Mevrouw Prof. Dr. Gerjan Navis spreken over hun onderzoek waarin voeding en gezondheid centraal staan. Gerjan Navis bekleedt de leerstoel 'Voeding in de Geneeskunde' bij de Rijksuniversiteit Groningen. De promovendi en Gerjan Navis nemen je mee in het thema 'food for thought' om meer aandacht te vragen voor de rol van voeding en gezondheid binnen behandelingstrajecten van patienten.

Bekijk hier het volledige programma van de avond en het programmaboekje inclusief samenvattingen van alle lopende onderzoeken in het MCL!

Al met al beloof het weer een inspirerende avond te worden. Meld je snel aan via het inschrijfformulier!

Voorgaande edities

Was u de voorgaande edities niet aanwezig? Onderstaand vindt u de winnaars, programma's en de abstracts van de voorgaande edities.

2018

2017