Wetenschap
Terug

Wetenschap

Betere zorg gaat hand in hand met kwalitatief goed wetenschappelijk onderzoek. Het MCL is trots dat onderzoek tot onze de kerntaken behoort; onderzoek neemt bij ons een essentiële positie in. Binnen de muren van het MCL vindt dan ook onderzoek plaats op een veelheid en verscheidenheid aan onderzoeksgebieden. Doorlopend wordt er in het MCL aan gemiddeld 150 onderzoekstrajecten gewerkt, waaraan 5.000 MCL-patiënten deelnemen. De MCL Academie ondersteunt onze onderzoekers bij alle facetten van onderzoek. De MCL Academie werkt daarbij samen met het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Onze ambities zijn hoog, gezond en praktijkgericht. Het MCL behoort tot de snelste stijgers binnen de STZ-ziekenhuizen qua (internationale) impact van wetenschappelijke output op de gezondheidszorg. En het MCL wil de onderzoeksfunctie graag nog verder uitbreiden. Zowel op medisch, paramedisch als verpleegkundig gebied. De samenhang tussen kwalitatief hoogwaardig onderzoek en het leveren van topklinische zorg staat daarbij centraal. Onderzoek dat ten goede komt aan de kwaliteit van patiëntenzorg. Het MCL wil zich daarbij rond 2020 kunnen meten met de top van de STZ-ziekenhuizen.

Meer over onze wetenschappelijke ambities ziet u in deze film:

 

Wetenschapsbureau

Junior onderzoekers maar ook de 'established' onderzoekers kunnen voor brede ondersteuning bij het wetenschapsbureau terecht. Zo helpen wij jonge onderzoekers bijvoorbeeld bij het opstellen van een onderzoeksprotocol, het formuleren van de wetenschappelijke vraagstelling, het opzetten van een valide studiedatabase en de keuze voor statistische methoden. Ook helpen we bij het opstellen van onderzoeksverslagen en publicaties.
 

MCL-promovendus wint Best Perfomance Award GSCF

MCL feliciteert promovendus Merel van den Broek met haar Best Performance Award op de PhD-conference van de Graduate School Campus Fryslân (GSCF). Op 22 juni 2017 presenteerden PhD-onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en de Campus Fryslân hun abstracts. Vanuit het MCL was Merel van den Broek één van de deelnemers. Sinds november 2014 doet promovendus Van den Broek onderzoek naar voeding rond overgewichtschirurgie. Van den Broek: ‘Eiwitten en hun bouwstenen, de aminozuren, kunnen de effecten van de operaties optimaliseren vanwege hun positieve effecten op de spieropbouw, het verzadigingsgevoel en het voorkomen van eiwittekorten’. Van den Broek won met haar presentatie de Best Performance Award en een geldbedrag van 250 euro.


Contact

Wilt u onderzoek doen? Bel of mail ons. We helpen u graag op weg.

E-mail: wetenschap@mclacademie.nl

Telefoon: (058) 286 1963