Medische Publieksacademie
Terug

Medische Publieksacademie

Met het doel medische kennis en vraagstukken uit de gezondheidszorg te vertalen naar een breed publiek, werken het Medisch Centrum Leeuwarden en de Leeuwarder Courant samen in de Medische Publieksacademie MCL. In voor- en najaar worden lezingen gehouden door sprekers die werkzaam zijn in het MCL of in een van haar partnerorganisaties. De Leeuwarder Courant besteedt uitgebreid aandacht aan de onderwerpen.

Inschrijven

Klik hieronder op de datum om u voor een lezing in te schrijven! Heeft u belangstelling voor een of meer lezingen? Graag voor elke lezing afzonderlijk inschrijven. U kunt zich ongeveer twee weken voor de lezing inschrijven, uitsluitend via deze website. Het auditorium in het MCL heeft een beperkte capaciteit. Zodra het auditorium is volgeboekt, sluit de inschrijfmogelijkheid via de website automatisch. U weet dus meteen of u bent 'ingeloot'. U krijgt via de e-mail een e-ticket toegezonden. Wilt u dit ticket printen en meenemen bij uw bezoek aan de Publieksacademie? U heeft uitsluitend toegang tot de bijeenkomst op vertoon van uw e-ticket!

Publieksacademies najaar 2018


Hoofd-Halsoncologie

Kanker van de mondholte,  tongkanker, keelkanker en stembandkanker. Ze horen tot het werkgebied van de KNO-arts / Hoofd-Halsoncoloog en de Kaakchirurg / Hoofd-Hals oncoloog. De ziekte kan zeer ingrijpend zijn. De behandeling is dat vaak ook. Helaas komen veel patiënten voor het eerst bij de Hoofd-Hals oncoloog als de ziekte al in een gevorderd stadium is. Het MCL maakt zich sterk voor wetenschappelijk onderzoek op dit vlak en toepassing van de laatste behandelmethoden, waaronder operatie met de Da Vinci-operatierobot. In deze publieksacademie gaan we in op het herkennen van de ziekte en de ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Programma

Maandag 5 november 2018. Sprekers: Noortje Schwandt, KNO-arts, Hoofd-Hals oncoloog  en Erik van der Meij, kaakchirurg, Hoofd-Hals oncoloog

Locatie: MCL, Pieter Bonnema-auditorium

Zaal open 19:15 uur, aanvang 19:30 uur.

Inschrijven: klik hier!

Locatie

MCL, Pieter Bonnema Auditorium

Programma

19.15 uur zaal open
19.30 uur aanvang programma
20.15 uur pauze
20.30 uur vervolg programma
21.30 uur sluiting

Publieksacademies in 2019

Voorlopige data, onder voorbehoud. Onderwerpen volgen.

Donderdag 31 januari 2019
Maandag 4 maart 2019
Donderdag 11 april 2019
Dinsdag 18 juni 2019
Donderdag 19 september 2019
maandag 4 november 2019

Terugkijken

Een terugblik op eerdere bijeenkomsten van de Medische Publieksacademie. Klik op de avond van uw keuze: