Medische Publieksacademie
Terug

Medische Publieksacademie

Met het doel medische kennis en vraagstukken uit de gezondheidszorg te vertalen naar een breed publiek, werken het Medisch Centrum Leeuwarden en de Leeuwarder Courant samen in de Medische Publieksacademie MCL. In voor- en najaar worden lezingen gehouden door sprekers die werkzaam zijn in het MCL of in een van haar partnerorganisaties. De Leeuwarder Courant besteedt uitgebreid aandacht aan de onderwerpen.

Inschrijven

Klik hieronder op de datum om u voor een lezing in te schrijven! Toegang is kosteloos. U kunt zich ongeveer twee weken voor de lezing inschrijven, uitsluitend via deze website. Het auditorium in het MCL heeft een beperkte capaciteit. Zodra het auditorium is volgeboekt, sluit de inschrijfmogelijkheid via de website automatisch. U weet dus meteen of u bent 'ingeloot'. U krijgt via de e-mail een e-ticket toegezonden. Wilt u dit ticket printen en meenemen bij uw bezoek aan de Publieksacademie? U heeft uitsluitend toegang tot de bijeenkomst op vertoon van uw e-ticket!
NB: Gebruikt u Gmail? Dan vindt u uw ticket mogelijk onder het tabblad 'Updates' of 'Reclame', soms zelfs bij 'Spam'. Ook bij andere mailplatforms komt het e-ticket soms niet rechtstreeks in de inbox.

Locatie

MCL, Pieter Bonnema Auditorium

Programma

19.15 uur zaal open
19.30 uur aanvang programma
20.15 uur pauze
20.30 uur vervolg programma
21.30 uur sluiting

Medische Publieksacademie woensdag 8 mei 2019: Pijn en het brein

In Nederland hebben ongeveer twee miljoen volwassenen dagelijks pijn. Dat is vaak heel ingrijpend in het dagelijks leven. Soms kan chronische pijn medisch worden behandeld, dat hangt af van de oorzaak. Soms is er ook pijn en wordt geen oorzaak gevonden. Hoe werkt pijn, en wat doet pijn met een mens? In veel gevallen kan de klinisch psycholoog helpen om te leren leven met chronische pijn, en zijn er zelfs psychologische technieken die pijn kunnen verminderen. In het MCL doen de klinisch psychologen hier onderzoek naar. De MCL-psychologen hebben daarmee nieuwe technieken ontwikkeld die de patiënt helpen om te gaan met chronische pijn.

Sprekers: Mark Hermens en Louis Zantema, klinisch psychologen

Dit en veel meer op de Medische Publieksacademie van 8 mei 2019.

Inschrijven

Vragen over de Medische Publieksacademie?

Mail: mpa@znb.nl


Publieksacademies in 2019

Voorlopige data, onder voorbehoud. Onderwerpen volgen.


Woensdag 8 mei 2019: Pijn en het brein, Mark Hermens en Louis Zantema, klinisch psychologen
Donderdag 19 september 2019
maandag 4 november 2019


Terugkijken

Een terugblik op eerdere bijeenkomsten van de Medische Publieksacademie. Klik op de avond van uw keuze: