Medische Publieksacademie
Terug

Medische Publieksacademie

Met het doel medische kennis en vraagstukken uit de gezondheidszorg te vertalen naar een breed publiek, werken het Medisch Centrum Leeuwarden en de Leeuwarder Courant samen in de Medische Publieksacademie MCL. In voor- en najaar worden lezingen gehouden door sprekers die werkzaam zijn in het MCL of in een van haar partnerorganisaties. De Leeuwarder Courant besteedt uitgebreid aandacht aan de onderwerpen.

Inschrijven

Klik hieronder op de datum om u voor een lezing in te schrijven! Heeft u belangstelling voor een of meer lezingen? Graag voor elke lezing afzonderlijk inschrijven. U kunt zich ongeveer twee weken voor de lezing inschrijven, uitsluitend via deze website. Het auditorium in het MCL heeft een beperkte capaciteit. Zodra het auditorium is volgeboekt, sluit de inschrijfmogelijkheid via de website automatisch. U weet dus meteen of u bent 'ingeloot'. U krijgt via de e-mail een e-ticket toegezonden. Wilt u dit ticket printen en meenemen bij uw bezoek aan de Publieksacademie? U heeft uitsluitend toegang tot de bijeenkomst op vertoon van uw e-ticket!

Publieksacademies in 2017

Donderdag 30 november 2017 - Spoedeisende hulp: dilemma's en keuzes [Inschrijven: klik hier.]
Sprekers: Constant Coolsma en Renate Stevens-Stolmeijer, spoedeisendehulpartsen

Spoedeisende hulp (SEH).  De onlangs geopende nieuwe afdeling SEH in het MCL straalt rust uit. Maar artsen en verpleegkundigen werken aan zorg waarbij het soms op seconden aankomt. Wat voor patiënten komen er naar de SEH? Waarom hebben sommige patiënten voorrang en moeten anderen toch wachten? Hoe bepaal je dat eigenlijk?

SEH-artsen Constant Coolsma en Renate Stevens-Stolmeijer nemen de bezoekers van deze publieksacademie mee naar de bijzondere wereld van de spoedzorg. Onder meer aan de hand van patiëntenverhalen vertellen ze over hun werk voor patiënten in penibele toestand. De organisatie, de mensen, de patiënten,  en de dilemma's waar ze soms dagelijks mee geconfronteerd worden.

Publieksacademies in 2018

Onderwerpen volgen, data nog onder voorbehoud.

Donderdag 15 februari 2018
Maandag 19 maart 2018
Dinsdag 4 april 2018
Donderdag 17 mei 2018
Donderdag 14 juni 2018
Maandag 9 juli 2018
Dinsdag 2 oktober 2018
Nader te bepalen datum in november 2018

Locatie

MCL, Pieter Bonnema Auditorium

Programma

19.15 uur zaal open
19.30 uur aanvang programma
20.15 uur pauze
20.30 uur vervolg programma
21.30 uur sluiting

Terugkijken

Een terugblik op eerdere bijeenkomsten van de Medische Publieksacademie. Klik op de avond van uw keuze: