Medische Publieksacademie
Terug

Medische Publieksacademie

Met het doel medische kennis en vraagstukken uit de gezondheidszorg te vertalen naar een breed publiek, werken het Medisch Centrum Leeuwarden en de Leeuwarder Courant samen in de Medische Publieksacademie MCL. In voor- en najaar worden lezingen gehouden door sprekers die werkzaam zijn in het MCL of in een van haar partnerorganisaties. De Leeuwarder Courant besteedt uitgebreid aandacht aan de onderwerpen.

Inschrijven

Klik hieronder op de datum om u voor een lezing in te schrijven! Toegang is kosteloos. U kunt zich ongeveer twee weken voor de lezing inschrijven, uitsluitend via deze website. Het auditorium in het MCL heeft een beperkte capaciteit. Zodra het auditorium is volgeboekt, sluit de inschrijfmogelijkheid via de website automatisch. U weet dus meteen of u bent 'ingeloot'. U krijgt via de e-mail een e-ticket toegezonden. Wilt u dit ticket printen en meenemen bij uw bezoek aan de Publieksacademie? U heeft uitsluitend toegang tot de bijeenkomst op vertoon van uw e-ticket!

Locatie

MCL, Pieter Bonnema Auditorium

Programma

19.15 uur zaal open
19.30 uur aanvang programma
20.15 uur pauze
20.30 uur vervolg programma
21.30 uur sluiting

Medische Publieksacademie 4 maart 2019: ontwikkelingen in de longkankerzorg

Per jaar krijgen bijna 13.000 mensen in Nederland te horen dat ze longkanker hebben. Een diagnose die het leven van de patiënt meestal volledig op zijn kop zet. De vooruitzichten bij longkanker zijn vaak slecht.

Tijdens de Medische Publieksacademie gaan longartsen Ben Venmans en Wouter van Geffen in op aspecten van deze ziekte en de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderzoek en behandeling. Zo werkt het MCL mee met een wetenschappelijk onderzoek naar een ‘elektronische neus’. Ook doet het MCL onderzoek naar de kwaliteit van leven met longkanker.

Immunotherapie is een recente behandelmethode die ook in het MCL wordt toegepast. De behandeling richt zich op het afweersysteem. Een onderwerp dat ook bij longkanker hoort: goede eindelevenszorg. Dit en veel meer op de Medische Publieksacademie van 4 maart 2019.

Inschrijven: klik hier!


Publieksacademies in 2019

Voorlopige data, onder voorbehoud. Onderwerpen volgen.

Maandag 4 maart 2019: ontwikkelingen in de longkankerzorg
Woensdag 8 mei 2019
Dinsdag 18 juni 2019
Donderdag 19 september 2019
maandag 4 november 2019


Terugkijken

Een terugblik op eerdere bijeenkomsten van de Medische Publieksacademie. Klik op de avond van uw keuze: