MCL Tafelgasten
Terug

MCL Tafelgasten

Tafelgasten is een initiatief van het opleidingsinstituut MCL Academie in samenwerking met de Nederlands Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). In een late night-setting brengen we interessante onderwerpen en visies naar voren, die we kritisch op hun meerwaarde voor het MCL (en de ziekenhuiszorg in het algemeen) beschouwen.

Aflevering 1: het nieuwe leren

In deze aflevering geven zes experts en twee deskundigen uit de praktijk hun visie op het nieuwe leren in de zorg. Eén van de tafelgasten is Charles Jennings, de internationale grondlegger van het 70-20-10 principe. Elke expert heeft zijn eigen benadering: sociaal leren, 70-20-10, praktijkgestuurd leren, landschaps- en werkplekleren. Het lijken allemaal verschillende methodes en het gevaar is dat we door de bomen het bos niet meer zien. Daarom gaan de tafelgasten, onder leiding van talkshowhost Wouter van der Horst, niet op zoek naar de tien verschillen, maar naar de 99 overeenkomsten. In elk geval over één ding zijn ze het allemaal eens: leren doe je in de praktijk, door aan de slag te gaan.

 

 

Meer weten?

Lees hier het nieuwsbericht over de uitzending. Tijdens de opnames en uitzending is ook al druk getwitterd. Een verslag daarvan leest u hier.