Programma
Terug

Programma

Gedurende de ochtend of middag zijn de kinderen ongeveer één uur bezig. Eerst worden zij samen met hun knuffeldier of pop gezien door de dokter. Daarna krijgt het knuffelpatiëntje een röntgen- en laboratoriumonderzoek en vervolgens een behandeling. Na deze belevenis gaan de kinderen met hun knuffeldier langs de apotheek. Tenslotte staat er limonade en wat lekkers klaar en verzamelt de klas zich voor een kijkje in de ambulance.

Voorbereiding

Op school kunnen de kinderen zich al voorbereiden op deze ochtend of middag. Ze kunnen nadenken over waar de knuffels eventueel last van hebben en hoe een dokter zou kunnen helpen. We kunnen van alles op de Knuffelpoli behandelen, van gebroken pootjes tot snotneuzen. De knuffeldokters hebben röntgenapparatuur, een laboratorium, een apotheek en zelfs een echte ambulance tot hun beschikking! Het onderwerp ‘ziekenhuis’ is bovendien een leerzaam onderwerp om te gebruiken voor een themaweek. Daarnaast is er ook dit jaar weer een thema aan de knuffelpoli verbonden. Ook hier kunnen de scholen de kinderen alvast op voorbereiden. Zie hieronder voor alle informatie over het thema van de knuffelpoli 2018.

Thema 2020: Eerste Hulp Bij Ongelukken

In 2020 is het thema van de Knuffelpoli Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO). Weten wat je moet doen wanneer je je pijn hebt gedaan is belangrijk. Goed voor jezelf zorgen betekent niet alleen goed eten en drinken, maar goed voor jezelf zorgen als je jezelf zeer doet. EHBO is een belangrijke boodschap die tijdens de knuffelpoli 2020 in het MCL door mascotte Leeuwie wordt uitgedragen.

Organisatie

De knuffelpoli wordt georganiseerd door coassistenten (artsen in opleiding) van het MCL. De klassen en begeleiders worden verwacht in de foyer van het MCL. De leerkracht(en) kunnen met de kinderen mee naar de Knuffelpoli in het MCL Auditorium. Kinderen ervaren bij ons de Knuffelpoli helemaal zelf of samen met een klasgenootje. Ouders blijven in de foyer onder het genot van een bakje koffie of thee.

De organisatie zal de kinderen zoveel mogelijk begeleiden, maar wij hopen natuurlijk op uw medewerking bij handhaven van de orde.

Route

Als u met de auto komt, dan kunt u parkeren bij de hoofdingang van het MCL. Wanneer u bij de hoofdingang van het MCL naar binnen loopt, neemt u de trap rechts van de informatiebalie. Bovenaan deze trap bevindt zich de opnamebalie van de Knuffelpoli.

De route naar het MCL vindt u hier.