Leeuwie eet 2018!
Terug

Leeuwie eet 2018!

Verhaal Knuffelpoli 2018 – Thema gezonde voeding bij herstel

Snel beter worden Leeuwie!

Leeuwie heeft een lange dag gehad op de school. Na school is hij nog even met vriendjes en vriendinnetjes aan het spelen op het schoolplein. Maar dan gebeurt er iets! Leeuwie valt uit het klimrek en heeft pijn aan zijn arm. Pappaleeuw rent snel naar hem toe. Hij troost Leeuwie en onderzoekt de arm. Zou het armpje misschien gebroken zijn? Samen gaan ze naar de dokter. De dokter zegt dat Leeuwie naar het ziekenhuis moet om een foto te laten maken van zijn arm. Ben jij al eens in het ziekenhuis geweest?*

In het ziekenhuis maakt de dokter een foto van Leeuwie’s arm. Leeuwie is wel een beetje bang maar gelukkig doet het geen pijn. De dokter geeft Leeuwie goed nieuws: zijn arm is niet gebroken, alleen een beetje gekneusd. Leeuwie krijgt van de dokter een verbandje.

Leeuwie hoeft geen medicijn in te nemen. De dokter vertelt dat Leeuwie lekker veel gezonde dingen moet eten, zoals groente en fruit. Dit zorgt er namelijk voor dat je veel energie hebt en dat de pijn in Leeuwie’s arm sneller weg gaat. Van de stofjes uit gezond eten wordt je groot en sterk als een Leeuw! Maar wat zijn dan gezonde dingen om te eten? Kies je een appel of een koekje? Of groenten of patatjes?*

Natuurlijk houdt Leeuwie ook wel van patatjes, pizza en pannenkoeken maar de dokter leeuw heeft Leeuwie geleerd dat dit niet gezond is. Al het ongezonde eten zorgt ervoor dat hij minder energie zal hebben om tegen de slechte beestjes in zijn lichaam te vechten wanneer hij ziek is of pijn heeft. Natuurlijk mag Leeuwie af en toe wel even snoepen. Als hij er maar voor zorgt dat hij ook genoeg groenten en fruit eet. Groenten en fruit, zoals een appel, helpen je om sneller beter te worden!

Weet jij waarom gezond eten zo belangrijk is? Onder andere**:
In groente en fruit zitten vitamines. Dat zijn stofjes die je lichaam nodig heeft om ervoor te zorgen dat je fit blijft. Die zorgen ervoor dat je:

  • minder snel ziek wordt en als je ziekt bent sneller beter wordt;
  • Je meer energie krijgt en je blij voelt;
  • Je minder snel te zwaar wordt;
  • Je sterkere botten krijgt.

Het eten van groente en fruit helpt ons om je gezond en fit als een echte leeuw te voelen. Doe je mee met Leeuwie?

* Vragen in het blauw kunnen leerkrachten stellen aan de klas.

** Ter info voor bij het bespreken met de klas.