MCL Knuffelpoli
Terug

MCL Knuffelpoli

In het MCL organiseren coassistenten jaarlijks de MCL Knuffelpoli. In 2020 vindt alweer de 14e editie plaats. De 14e editie zal plaatsvinden op 16, 17 en 18 maart 2020. Vanaf december 2019 krijgt men de mogelijkheid om zich aan te melden via een oproep op social media.

Kennismaken

De Knuffelpoli is er speciaal voor kinderen uit groep 3 van de basisschool. Alle kinderen mogen hun zieke knuffel meenemen naar het MCL, waar een team van coassistenten (dokters in opleiding) klaar staat om de knuffel weer beter te maken. Zo maken de kinderen op een speelse manier kennis met het ziekenhuis, onze apparaten en dokters. Uit onderzoek blijkt dat eventuele angst voor een ziekenhuisbezoek hierdoor afneemt.

We kunnen van alles op de Knuffelpoli behandelen, van gebroken pootjes tot snotneuzen. De knuffeldokters hebben röntgenapparatuur, een laboratorium, een apotheek en zelfs een echte ambulance tot hun beschikking! De Knuffelpoli is een ontzettend leuk en leerzaam event, zowel voor de kinderen als onze Knuffeldokters. Ieder jaar zien wij vele tevreden apen, poppen, beren en even blije eigenaartjes en enthousiaste scholen.

‘Wij zijn vandaag op bezoek geweest met onze zieke knuffels. Jullie hebben ze gelukkig weer beter gemaakt. Wat hebben we hiervan genoten!! Super bedankt en wij hopen er volgend jaar weer bij te zijn!’

IBS It Pompebled,  Zwaagwesteinde

Aanmelden

De scholen die zich hebben opgegeven, horen half januari of zij wel of niet geplaatst zijn.

 

knuffelpoli mcl kinderen knuffels knuffeldokter coassistent beter maken