MCL Knuffelpoli
Terug

MCL Knuffelpoli

In het MCL organiseren coassistenten jaarlijks de MCL Knuffelpoli. In 2019 vindt alweer de 13e editie plaats. De 13e editie zal plaatsvinden op 1, 2 en 3 april 2019. De scholen die zich aangemeld hebben, hebben 15 februari een mail ontvangen met informatie over de indeling.

Kennismaken

De Knuffelpoli is er speciaal voor kinderen uit groep 3 van de basisschool. Alle kinderen mogen hun zieke knuffel meenemen naar het MCL, waar een team van coassistenten (dokters in opleiding) klaar staat om de knuffel weer beter te maken. Zo maken de kinderen op een speelse manier kennis met het ziekenhuis, onze apparaten en dokters. Uit onderzoek blijkt dat eventuele angst voor een ziekenhuisbezoek hierdoor afneemt.

We kunnen van alles op de Knuffelpoli behandelen, van gebroken pootjes tot snotneuzen. De knuffeldokters hebben röntgenapparatuur, een laboratorium, een apotheek en zelfs een echte ambulance tot hun beschikking! De Knuffelpoli is een ontzettend leuk en leerzaam event, zowel voor de kinderen als onze Knuffeldokters. Ieder jaar zien wij vele tevreden apen, poppen, beren en even blije eigenaartjes en enthousiaste scholen.

‘Wij zijn vandaag op bezoek geweest met onze zieke knuffels. Jullie hebben ze gelukkig weer beter gemaakt. Wat hebben we hiervan genoten!! Super bedankt en wij hopen er volgend jaar weer bij te zijn!’

IBS It Pompebled,  Zwaagwesteinde

Aanmelden

De scholen die zich hebben opgegeven, horen half februari of zij wel of niet geplaatst zijn. Wilt u uw school aanmelden voor volgend jaar? Dit kan via knuffelpoli@znb.nl U wordt dan meegenomen in de mailing wanneer de knuffelpoli aanmelding openstaat.

 

knuffelpoli mcl kinderen knuffels knuffeldokter coassistent beter maken