Kenniscentrum
Terug

Kenniscentrum

Excelleren in onderzoek, opleiden en ontwikkelen kan niet zonder goede voorzieningen. Binnen de MCL Academie doen we er alles aan om een goed onderzoeks- en opleidingsklimaat te bieden.

Kennis- en Informatiecentrum

Het Kennis- en Informatie Centrum (KIC) is het hart van de MCL Academie als het om literatuur- en informatievoorziening gaat. In de digitale bibliotheek heeft u toegang tot de medische en verpleegkundige literatuur, de wetenschappelijke onderzoeken en wetenschappelijke output van het MCL. Als medewerker heeft u toegang tot de digitale bibliotheek via het intranet. Daarnaast bieden professionele informatiespecialisten ondersteuning bij EBM en EBP, onder andere door het aanbieden van PubMed-cursussen en CAT-trainingen. Ook begeleiden zij onderzoekers bij het zoeken naar literatuur voor systematische reviews.

Skillslab

Het MCL beschikt over een skillslab, waar kan worden geoefend en getoetst op diverse vaardigheden en handelingen.

E-learning

Medewerkers van het MCL volgen via het Fries Leerplein interactieve e-learningmodules. De opleidingstrajecten bevatten diverse vormen van leren en kunnen via elke pc het beste met Internet Explorer geraadpleegd worden. Elke medewerker krijgt een eigen op maat gesneden leertraject. Het Fries Leerplein is voor alle medewerkers beschikbaar en is te vinden via www.friesleerplein.nl

Werkplekken

In  de MCL Academie zijn 20 werkplekken beschikbaar, die zijn voorzien van pc's en laptops. Hier kunnen medewerkers werken aan hun onderzoek of aan groepsopdrachten.

Contact

Heeft u vragen? Bel of mail ons. We helpen u graag op weg.

E-mail: info@mclacademie.nl

Telefoon: (058) 286 6420