Informatie voor bezoekers
Terug

Informatie voor bezoekers

Is een gezins- of familielid, vriend(in) of kennis van u opgenomen in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL)? Deze informatie kan voor u van belang zijn.

Bezoekmogelijkheden

In principe is er gelegenheid bezoek te ontvangen tussen 14.30 en 16.30 uur 's middags en tussen 18.30 en 20.00 uur 's avonds. Op zaterdag, zon- en feestdagen is er een extra bezoekmogelijkheid van 10.00 tot 12.00 uur. Per afdeling verschillen de mogelijkheden; meer informatie hierover leest u in de brochure over de afdeling waar de patiënt is opgenomen.

Afdelingen met afwijkende bezoektijden zijn:


De bezoektijden zijn vrij lang. Het zijn tijden waarop het mogelijk is om de patiënt te bezoeken. In het belang van de patiënt en zijn of haar medepatiënten is het niet de bedoeling dat er doorlopend bezoek is. De ruime mogelijkheden zijn bedoeld om het bezoek af te stemmen op de persoonlijke situatie en wensen van de patiënt. Aan de hand van de wensen van de patiënt en de mogelijkheden die de verpleegafdeling heeft, kunnen afspraken over bezoektijden gemaakt worden met de verpleegkundige.

Wanneer bus- en/of bootverbindingen problemen voor het bezoek opleveren, kan de patiënt in overleg met de verpleegkundige een andere bezoekregeling treffen.

Wilt u uw bezoek beperken tot maximaal drie kwartier? Wij vragen u in het belang van de rust van de patiënt, maar ook voor de rust van zijn of haar kamergenoten, om het bezoek te beperken tot maximaal twee personen. Als er een arts bij de patiënt komt, wilt u dan de kamer even verlaten? Dit geldt ook als de patiënt wordt onderzocht, behandeld of verzorgd.

Ontvangstbalie/Servicebalie

Het MCL is een groot gebouw met veel mogelijke bestemmingen. In de ontvangsthal van het ziekenhuis vindt u de ontvangstbalie. De medewerkers van deze balie helpen u graag de weg te vinden in het ziekenhuis. De ontvangstbalie is dagelijks van 7.00 tot 21.00 uur geopend.

In de ontvangsthal (achter de ontvangstbalie) bevindt zich de servicebalie. De medewerkers van deze balie helpen u met vragen over betaald parkeren, bestellen van een taxi etc. De servicebalie is van maandag tot en met vrijdag geopend van 8.30 - 12.30 uur en van 13.00 - 17.00 uur.

Nieuw parkeersysteem

Het MCL heeft sinds kort een nieuw parkeersysteem:

Wat verandert er?
Geldige 10-rittenkaarten en blauwe uitrijkaarten kunt u bij de servicebalie omwisselen voor geldige parkeerkaarten van het nieuwe systeem.

Abonnementen
Parkeerabonnementen zijn voortaan verkrijgbaar bij de betaalautomaat in plaats van bij de servicebalie. Uit de betaalautomaat kunt u de volgende abonnementen halen:

  • 10-rittenkaarten
  • weekkaart
  • 2-wekenkaart

Hoteldebotel

Bekend met Hoteldebotel? Dé gratis kinderopvang voor kinderen van 1 tot en met 6 jaar in het Medisch Centrum Leeuwarden. Van maandag tot en met vrijdag kun je als bezoeker van het ziekenhuis je kinderen naar Hoteldebotel brengen: een speciaal ingerichte ruimte vol vrolijk speelgoed in de winkelstraat van het MCL. De kinderen worden opgevangen door vrijwillige medewerkers van de UVV. Een van de vele gebruikers van Hoteldebotel is Tryntsje Nauta; hoogzwanger en moeder van twee kinderen. Tryntsje maakt regelmatig gebruik van Hoteldebotel. Wanneer ze een afspraak heeft voor haar tweewekelijkse echo, hoeft ze geen oppas te organiseren “Het scheelt een hoop geregel en de kinderen vermaken zich uitstekend.” Volgens Tryntsje is Hoteldebotel een onmisbare voorziening voor ouders met kleine kinderen. “Het is echt een aanrader!”

Hoteldebotel is iedere werkdag geopend van 8.30 – 17.00 uur met een middagpauze tussen 12.30 – 13.30 uur.

Meer informatie

Lees of print de folder Informatie voor bezoekers.