• Voorzieningen MCL Leeuwarden

 • Draadloos internet (Wi-Fi)
  Voor patiënten, medewerkers en bezoekers is gratis draadloos internet beschikbaar. U moet, voordat u gebruik kunt maken van Wi-Fi, de gebruiksvoorwaarden accepteren. Veel gebruikers van draadloos internet doen dit via mobiele apparatuur (smartphone, tablet, laptop). Om die reden is het gebruik van mobiele telefoons binnen het MCL vrijgegeven. Mobiele telefoons mogen in principe gebruikt worden, tenzij expliciet staat aangegeven dat mobiele telefoons uitgeschakeld moeten worden. Op enkele afdelingen/poliklinieken kunnen mobiele telefoons medische apparatuur verstoren.
 • Kinderopvang Hoteldebotel
  Voor kinderen van 1 tot 6 jaar is er kinderopvang 'Hoteldebotel'. Hoteldebotel biedt gratis opvang voor kinderen van patiënten en begeleiders of bezoekers van patiënten. De openingstijden zijn op werkdagen van 08.30-12.30 uur en 13.30-17.00 uur. Aan de kortdurende opvang zijn geen kosten verbonden, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Deze vorm van kinderopvang in het MCL is mogelijk door de inzet van de vrijwillige medewerkers van de UVV.
 • Overnachting van familie
  Er zijn faciliteiten om te overnachten voor familieleden van patiënten die op grote afstand wonen en van wie (permanente) aanwezigheid tijdelijk gewenst is. De verpleegkundige op de verpleegafdeling kan u meer informatie verstrekken.
 • Parkeren

  Voor parkeren betaalt u een vergoeding. Bij de entree van het parkeerterrein van het ziekenhuis ontvangt u een parkeerkaartje. U betaalt de vergoeding bij het verlaten van het ziekenhuis. De betaalautomaat staat bij de ingang van de parkeerplaats.

  Vanaf 1 januari 2014 gelden de volgende tarieven:

  • 0 - 20 minuten: gratis
  • 20 - 60 minuten: € 1,50
  • 60 - 90 minuten: € 2,50
  • 90 - 120 minuten: € 3,00
  • 120 - 150 minuten: € 3,50
  • meer dan 150 minuten: € 3,50  (maximum per keer per dag)

  Bij de servicebalie bij de hoofdingang kunt u eventueel een week- of maandkaart, 10-rittenkaart of abonnement kopen. Weekkaart: € 15,25;  maandkaart: € 32,50; 10-rittenkaart € 18,25; abonnement: € 46,75 .

  Eens per drie jaar worden de tarieven voor het gebruik maken van de parkeervoorzieningen aangepast. Hiermee volgen wij het beleid dat ook binnen de gemeente Leeuwarden wordt toepast.
 • Privťwas
  U kunt uw privé-was via het ziekenhuis laten wassen. De verpleegkundige kan u hierover informeren.
 • Restaurant en Grand Cafe
  Het MCL heeft nabij de centrale hal een uitgebreid, modern grand cafe/restaurant waarvan zowel patiŽnten als medewerkers gebruik kunnen maken. Het restaurant is iedere dag van 11.30 - 14.00 geopend. Het biedt u als gast een veelzijdig assortiment, waaronder verschillende soorten gebak, vers afgebakken belegde broodjes of een warme maaltijd voor een vriendelijke prijs. U kunt er tussen 18.00 - 19.30 uur ook voor een warme maaltijd terecht. Grand cafe Het grandcafe is iedere dag geopend van 8.30 - 21.00 uur. Voor koffie, thee, chocolademelk en gebak kunt u hier terecht. Daarnaast biedt de grandcafekaart een ruime, steeds wisselende keuze aan plateservice, snacks, vers afgebakken belegde broodjes en frisdranken.
 • Ronald McDonald Huis

  In het Ronald McDonald Huis Friesland kunnen ouders, broertjes en zusjes van kinderen die in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) zijn opgenomen logeren. Zo kunnen ze dicht bij elkaar blijven. Het huis staat op het terrein van het het MCL, naast de hoofdingang. Het huis biedt plaats aan acht gezinnen, heeft 8 slaapkamers met doucheruimte en toilet. U maakt gezamelijk gebruik van de huiskamers en de keuken. In de huiskamer kunt u even weg zijn uit het ziekenhuis en in een huiselijke omgeving een krant lezen of koffie drinken.

  Voor uw verblijf betaalt u een eigen bijdrage van slechts 15,- euro per overnachting. Deze bijdrage wordt veelal volledig vergoed in uw aanvullende zorgverzekering. De werkelijke kosten van een overnachting liggen veel hoger. Het verschil wordt betaald door donateurs en sponsoren.

  Voor meer informatie klik hier.

 • Stiltecentrum
  Wie stilte zoekt of gewoon tot zichzelf wil komen, vindt op de eerste verdieping rechts boven de centrale hal het stiltecentrum. U kunt daar altijd binnen lopen. Het stiltecentrum biedt ruimte voor bezinning, meditatie of gebed. Binnen het stiltecentrum vindt u onder andere een christelijke meditatienis en een islamitische gebedsruimte.
 • Telefoon en televisie
  Wordt u opgenomen? Bij elk bed is een privételefoon en een televisie beschikbaar. Aan het gebruik hiervan zijn kosten verbonden. U kunt de telefoonverbinding of de tv activeren door het callcenter van Patientline te bellen: toets 9. De firma Patientline zorgt voor het beheer van de telefoons en tv’s.

  Kosten


  Televisie:
  • dag 1 t/m 15 € 4,02 per dag 
  • dag 16 t/m 30 € 3,61 per dag
  • dag 31 en verder € 3,06 per dag

  Telefoon:
  € 1,21 per dag inclusief het onbeperkt bellen naar vaste nummers in Nederland, exclusief het bellen naar mobiele nummers, 0900-nummers en servicenummers.

  Voor het aansluiten en het kostenoverzicht wordt eenmalig € 3,37 in rekening gebracht.

  (Prijzen per 1 augustus 2013, prijswijzigingen voorbehouden.)
 • Unie van Vrijwilligers (UVV)
  Leden van de Unie van Vrijwilligers (UVV) verzorgen in het MCL een aantal bijzondere taken om u het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

  Gastvrouwen/heren

  Gastvrouwen/heren van de UVV begeleiden u bij de opname naar de verpleegafdeling

  Bibliotheek
  Medewerkers van de UVV komen op een aantal afdelingen langs met de "boekenkar".

  Verzorging van bloemen en fruit
  's Ochtends verzorgen de medewerkers van de UVV desgewenst uw bloemen en fruit op een aantal afdelingen.
   
  'Golfkar'
  UVV-medewerkers kunnen patiënten die dat willen met een elektronisch aangedreven passagiersvoertuigje een goed eind op weg helpen naar polikliniek of verpleegafdeling. Dit transport (vaak "de golfkar" genoemd) komt niet op de verdiepingen en de verpleegafdelingen. Als u naar het ziekenhuis komt kunt u dichtbij de receptie gebruik maken van deze gratis dienstverlening. De golfkar rijdt op de volgende tijden: van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur; ’s avonds van 17.30 tot 20.30 uur; weekends van 14.00 tot 17.00 uur.
  • En verder:
  • Route 55: opvang van patiënten en bezoekers bij onderzoek en behandeling
  • Oncologisch Centrum: opvang van patiënten en familie
  • Geriatrie: ondersteuning bieden in de huiskamer
  • Intensive Care: opvang van familie en bezoekers
  Voor meer informatie over UVV Leeuwarden klik hier.
 • Winkelstraat

  De hoofdingang van het MCL is deels ingericht als winkelstraat. U vindt hier een kleine supermarkt, bloemenwinkel, lectuurwinkel, een winkel met nacht- en ondermode, drogist, een kapsalon, de Friese Zorgwinkel, kinderopvang en het voorlichtingscentrum. Vlakbij de hoofdingang is de poliklinische apotheek Leeuwarden ('spoedapotheek') gevestigd. De poliklinische apotheek is iedere dag geopend van 08.00 - 21.00 uur; uitsluitend voor spoedgevallen 24 uur per dag. 

  Nieuw in de winkelstraat zijn een schoonheidssalon / specialist in haarwerken en een audicien. In de winkelstraat vindt u ook een geldautomaat en een brievenbus.

naar boven

MCL-links

Centrum voor Obesitas Nederland Hartcentrum Friesland Behandeling van spataderen Oncologische zorg voor mensen met kanker Het Kinder MCL

Agenda

07 apr - Medische Publieksacademie: Buik- en bekkenbodemdisfunctie bij mannen & vrouwen 08 apr - 3e van 5 informatieavonden over MS 16 apr - Lotgenotencontact Fibromyalgie Meer..

Bereikbaarheid

Leeuwarden

Tel: (058) 286 66 66
Bezoekadres:
Henri Dunantweg 2
8934 AD Leeuwarden
Postadres:
Postbus 888
8901 BR Leeuwarden

Harlingen

Tel: (0517) 49 99 99
Bezoekadres:
Achlumerdijk 2
8862 AJ Harlingen
Postadres:
Postbus 20.000
8860 BA Harlingen
Meer informatie over MCL Harlingen
TwitterFacebookYouTube