Lezing Willem de Muinck Keizer

30 mei 2011

Op zaterdag 4 juni, 13.30 uur houdt Willem de Muinck Keizer, uroloog van het Medisch Centrum Leeuwarden, in de Maria Kerk van Winsum een lezing over ‘De toekomst van onze gezondheidszorg in mondiaal perspectief’. De lezing is onderdeel van het evenement ‘Zeven werken van barmhartigheid – fietsen tussen kerk en kunst’ rond zeven grote schilderijen van de schilder Frans Franciscus bij de Zeven Werken van Barmhartigheid.

De lezing van De Muinck Keizer sluit aan bij het schilderij ‘De zieken verzorgen’, dat in de kerk van Winsum hangt. Het is één van de zeven werken. Het laat een Narcissus zien die een gewond lam verzorgt en daardoor los komt van het opgesloten zitten in zichzelf. De Muinck Keizer is voorzitter van de Stichting Urology for All en nauw betrokken bij de opleiding van urologen in Tanzania. Wat begon als hulpverlening aan een Afrikaans ziekenhuis groeide uit tot een programma van wederzijdse assistentie. Geven betekent ook krijgen.
De lezing wordt omlijst met muziek Henk Lyklema, piano en Jinke Lyklema – van Weringh, dwarsfluit.
Aansluitend hebt u ruim de tijd om de zes andere schilderijen uit de reeks Zeven werken van barmhartigheid te bekijken. Ze hangen in de kerken van Deinum, Blessum, Boksum, Leons, Baard en Easterlittens. In elke kerk één. Het zijn grote indrukwekkende doeken van elk 200 × 160 cm. De kerken zijn via een mooie fietsroute met elkaar verbonden, maar ook met de auto goed bereikbaar.
Aanvang : 13.30 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie: www.zevenwerken.nl

Emailen

Terug naar het overzicht

naar boven

MCL-links

Centrum voor Obesitas Nederland Hartcentrum Friesland Behandeling van spataderen Oncologische zorg voor mensen met kanker Het Kinder MCL

Agenda

07 apr - Medische Publieksacademie: Buik- en bekkenbodemdisfunctie bij mannen & vrouwen 08 apr - 3e van 5 informatieavonden over MS 16 apr - Lotgenotencontact Fibromyalgie Meer..

Bereikbaarheid

Leeuwarden

Tel: (058) 286 66 66
Bezoekadres:
Henri Dunantweg 2
8934 AD Leeuwarden
Postadres:
Postbus 888
8901 BR Leeuwarden

Harlingen

Tel: (0517) 49 99 99
Bezoekadres:
Achlumerdijk 2
8862 AJ Harlingen
Postadres:
Postbus 20.000
8860 BA Harlingen
Meer informatie over MCL Harlingen
TwitterFacebookYouTube