UVV zoekt vrijwilligers voor nieuwe functies in MCL

6 oktober 2010

Een longfunctieonderzoek kan voor patiënten in het MCL een indrukwekkende ervaring zijn. Om patiënten op te vangen en te begeleiden start de Unie van Vrijwilligers samen met het MCL een nieuw project. Vrijwilligers gaan fungeren als gastheer/-vrouw voor patiënten op de afdeling longfunctieonderzoek. De UVV is daarom op zoek naar vrijwilligers voor dit project.

'Het is de bedoeling dat de UVV'er de patiënt vriendelijk ontvangt en naar de juiste wachtruimte verwijst. Zonodig, bijvoorbeeld als het wat uitloopt, kan de UVV'er de patiënten hierover informeren. In de praktijk is de UVV'er een luisterend oor voor patiënten en bezoekers,' aldus Annemieke van Hulsen, coördinator van de UVV in het MCL. Voor patiënten hangt vaak veel van het longfunctieonderzoek af. In veel gevallen is het onderzoek een belangrijke stap naar diagnoses zoals COPD, astma of andere longaandoeningen die het leven in belangrijke mate beïnvloeden. Veel mensen die voor longfunctieonderzoek komen hebben al benauwdheidsklachten. 'Je moet als vrijwilliger stevig in je schoenen staan,' aldus Van Hulsen. Vrijwilligers werken één dagdeel per week of twee weken.

In het MCL werken ruim 300 vrijwilligers die zijn aangesloten bij de Unie van Vrijwilligers (UVV). UVV'ers zijn onder andere betrokken bij de begeleiding van patiënten die voor opname of onderzoek komen; bij de begeleiding van familie van patiënten die op de IC liggen, bij de opvang van jonge kinderen van bezoekers en patiënten in kinderopvang 'Hoteldebotel'. Er werken UVV-vrijwilligers op de huiskamer van het centrum geriatrie, als gastvrouw op het Oncologisch Centrum Leeuwarden, bij de patiëntenbibliotheek, bij het verzorgen van bloemen en fruit van patiënten en ook besturen UVV-ers de 'golfkarren' waarmee in het MCL bezoekers en patiënten worden vervoerd.
Ook bij verschillende van deze werkzaamheden van de UVV is momenteel ruimte voor enthousiaste vrijwilligers.
Voor meer informatie over vrijwilligerswerk bij de UVV:
info-mcl@uvv-leeuwarden.nl  of ga naar www.uvv-leeuwarden.nl

GPTV maakte een filmpje over dit onderwerp, klik hier!

Emailen

Terug naar het overzicht

naar boven

MCL-links

Centrum voor Obesitas Nederland Hartcentrum Friesland Behandeling van spataderen Oncologische zorg voor mensen met kanker Het Kinder MCL

Agenda

07 apr - Medische Publieksacademie: Buik- en bekkenbodemdisfunctie bij mannen & vrouwen 08 apr - 3e van 5 informatieavonden over MS 16 apr - Lotgenotencontact Fibromyalgie Meer..

Bereikbaarheid

Leeuwarden

Tel: (058) 286 66 66
Bezoekadres:
Henri Dunantweg 2
8934 AD Leeuwarden
Postadres:
Postbus 888
8901 BR Leeuwarden

Harlingen

Tel: (0517) 49 99 99
Bezoekadres:
Achlumerdijk 2
8862 AJ Harlingen
Postadres:
Postbus 20.000
8860 BA Harlingen
Meer informatie over MCL Harlingen
TwitterFacebookYouTube