Opleiden, onderwijs en wetenschap

De MCL Academie

De MCL Academie is het opleidingsinstituut van het MCL. De MCL Academie is hét expertisecentrum op het gebied van kennis maken en kennis delen binnen het MCL. Kennis delen door middel van onderwijs, opleiding en kennis- en informatieverstrekking. Kennis maken door middel van onderzoek, innovatie en evaluatie. Het MCL wil de ambitie die past bij een topklinisch ziekenhuis verder ontwikkelen. Dit om door middel van goed wetenschappelijk onderzoek, (para)medische en verpleegkundige behandelingen en zorg doorlopend te verbeteren.

Binnen de MCL Academie zijn alle bestaande opleidings-, onderwijs-, leer- en onderzoeksactiviteiten gebundeld in één leerhuis. Opleiden, leren en onderzoek nemen een steeds belangrijker plaats in binnen de ziekenhuisorganisatie. De MCL-academie ondersteunt de topklinische ambitie van het MCL. Het houdt toezicht op het onderwijs en de begeleiding van arts-assistenten en coassistenten en stimuleert en faciliteert het wetenschappelijke onderzoek in het MCL. 

Wat biedt de MCL-academie

De MCL-academie:

  • Verzorgt opleiding, onderwijs en onderzoek voor coassistenten en arts-assistenten. De MCL-academie is tevens aanspreekpunt.
  • Biedt scholing en begeleiding.
  • Faciliteert en stimuleert wetenschappelijk onderzoek.
  • Verzorgt medisch specialistisch vervolgonderwijs.
  • Begeleidt verpleegkundig specialisten en Physician Assistents al dan niet in opleiding.
  • Wetenschappelijk onderzoek
  • De MCL-academie faciliteert en stimuleert wetenschappelijk onderzoek in het MCL.

Vacatures AIOS

Wanneer het MCL vacatures heeft voor AIOS, dan staat deze in het vacatureoverzicht. Op de site van de Onderwijs- en Opleidingsregio Noord- en Oost-Nederland (OOR N&NO) staan vacatures voor AIOS in de hele regio Noord- en Oost-Nederland.

Contact met de MCL Academie
 

naar boven

MCL-links

Centrum voor Obesitas Nederland Hartcentrum Friesland Behandeling van spataderen Oncologische zorg voor mensen met kanker Het Kinder MCL

Agenda

07 apr - Medische Publieksacademie: Buik- en bekkenbodemdisfunctie bij mannen & vrouwen 08 apr - 3e van 5 informatieavonden over MS 16 apr - Lotgenotencontact Fibromyalgie Meer..

Bereikbaarheid

Leeuwarden

Tel: (058) 286 66 66
Bezoekadres:
Henri Dunantweg 2
8934 AD Leeuwarden
Postadres:
Postbus 888
8901 BR Leeuwarden

Harlingen

Tel: (0517) 49 99 99
Bezoekadres:
Achlumerdijk 2
8862 AJ Harlingen
Postadres:
Postbus 20.000
8860 BA Harlingen
Meer informatie over MCL Harlingen
TwitterFacebookYouTube